icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

‘Ik wil bijdragen aan natuurbehoud in het Nederlandse landschap’

Blog · 13 oktober 2022

Iedere ontwikkeling in de openbare ruimte biedt kansen om te verduurzamen. En daar draagt Bart Berlee sinds kort ook zijn steentje aan bij. Per 1 mei ging hij aan de slag als junior adviseur Duurzaamheid bij Aveco de Bondt.

Bart Berlee website2.jpg

“Natuur en techniek interesseren me al jaren. Daarom ben ik Agrotechnologie gaan studeren. Tijdens die opleiding leerde ik om te denken in technische oplossingen en rekenmodellen te gebruiken om natuurlijke processen te beschrijven. Mijn thesis ging over het optimaliseren van watergebruik voor gewassen.”

Passie voor biodiversiteit in de natuurlijke omgeving

“Omdat ik tijdens mijn studie de ecologische interacties soms miste, heb ik daarna de master aquacultuur en mariene systemen gedaan. Onder mariene biologen herkende ik me in de verwondering en passie voor het samenspel van biodiversiteit in de natuurlijke omgeving. In zee, maar ook zeker op land. Mijn master thesis richtte zich dan ook op mariene ecologie, waarbij ik aan de hand van e-DNA-bemonstering onderzoek heb gedaan naar vismigratie. In mijn stage heb ik mijn pijlen mogen richten op design. Binnen de stage voor startup Reefy heb ik kunnen meehelpen aan het ontwerp van een kunstmatig rif. Dit systeem dient als substraat of habitat voor zeeleven in bijvoorbeeld de Noordzee of Pacific.”

Bart Berlee website.jpg

Bijdragen aan natuurbehoud in Nederland

“In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik echt motivatie krijg als ik kan meedenken over oplossingen die de natuur dienen. Ik geloof dat de ‘kloof’ tussen natuurbelangen en onze wensen als samenleving vaak minder groot is dan we denken. Als we bij de inrichting van onze leefomgeving de natuur de ruimte geven, krijgen we daar zelf namelijk veel voor terug. Daar wil ik mij de komende tijd binnen deze gedreven organisatie voor inzetten. Ik wil bijdragen aan natuurbehoud in het Nederlandse landschap. Daarnaast laat ik me graag inspireren om te denken en te werken aan thema’s als klimaatadaptatie en het tegengaan van klimaatverandering.”

Dit doet Aveco de Bondt op het gebied van duurzaamheid

Aveco de Bondt helpt bedrijven, organisaties en overheden om te verduurzamen. We bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het opstellen van klimaatbeleid, ontwikkelen roadmaps voor klimaatneutrale organisaties en helpen bij de implementatie van de CO₂-Prestatieladder. Onze focus op duurzaamheid komt ook op tal van andere terreinen terug. Van de transformatie van bestaand vastgoed tot de energietransitie en van de ontwikkeling van het landelijk gebied tot het inrichten van veerkrachtige watersystemen.

MAIL ME GERUST VOOR EEN KENNISMAKING, OF EEN INTERESSANT PROJECT
Bart  Berlee
Bart Berlee
Adviseur Duurzaamheid
T +31 6 515 21 612
bberlee@avecodebondt.nl