icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aveco de Bondt deelt kennis over materialenpaspoorten

Actueel · 28 april 2022

Veel materialen die we gebruiken om te bouwen zijn eindig. En de productie ervan heeft een forse impact op het milieu. Alle reden dus om goed na te denken over de footprint van objecten en hergebruik van materialen. Het materialenpaspoort helpt daarbij. Aveco de Bondt neemt je de komende weken in een serie blogs mee in de wereld van het materialenpaspoort. Op dinsdag 3 mei starten we met de eerste blog.

Inzicht in materialen en circulariteit

Een materialenpaspoort is een digitaal document waarin je vastlegt uit welke materialen een gebouw of infra-werk bestaat. Je beschrijft zowel de hoeveelheden als de typen materialen die je gebruikt. Ook leg je vast wie de eigenaar van een object is en voeg je vaak extra informatie toe, zoals een circulariteitsscore.

Eerste stap op weg naar circulaire bouweconomie

Inzicht in materialen en grondstoffen is een eerste stap op weg naar een circulaire bouweconomie. In 2050 moet het zover zijn. De ambitie van de overheid is dat de gehele gebouwde omgeving dan circulair is. Van woningbouw tot utiliteitsbouw en de GWW-sector. Het materialenpaspoort kan daar een bijdrage aan leveren. Op termijn wordt het paspoort misschien zelfs verplicht. Alle reden dus om je nu alvast te verdiepen in materialenpaspoorten.

Vier blogs over materialenpaspoorten

Daar helpt Aveco de Bondt je bij met een serie blogs over materialenpaspoorten. In de komende weken gaan we in op de meestgestelde vragen over het materialenpaspoort. Ook geven we je een stappenplan voor het maken van een materialenpaspoort en duiken we in de verschillende types materialenpaspoorten. We sluiten af met een blog over de toepassing van materialenpaspoorten in de infra- en GWW-sector. 

WIL JE MEER WETEN OVER HET MATERIALENPASPOORT? VRAAG HET AAN EMMA!
Emma  Klamer
Emma Klamer
Adviseur
T +31 6 105 58 871
eklamer@avecodebondt.nl