icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aveco de Bondt in RTL Nieuws over bodemdaling en funderingsschade

Actueel · 23 januari 2023

Afgelopen zondag is Maarten Kuiper, onze expert water en bodem geïnterviewd door RTL Nieuws. Het nieuwsitem gaat over het project drinkwaterwinning Hammerflier, waar wij in opdracht van Vitens en in afstemming met overheidsbestuurders en omwonenden funderings-, geotechnisch- en grondwateronderzoek doen. Hier is extra drinkwater nodig en er zijn zorgen over extra schade aan woningen. Maarten vertelt meer over hoe funderingsproblemen kunnen ontstaan.

RTL Nieuws - Zondag 22 januari

Veranderingen in de bodem en funderingsproblemen

Ontwikkelingen boven en onder de grond raken het grondwater. Soms is dat juist gunstig of is er weinig aan de hand. Maar er kan ook schade aan de omgeving zoals woningen ontstaan, of de vrees daarvoor zijn. Wij onderzoeken of schade te verwachten is en wat de oorzaken kunnen zijn. Schade kan ontstaan door bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden, slappe bodemlagen, klimaatverandering of aanpassingen in drinkwaterwinning.

Wij ondersteunen met monitoring, onderzoek en begrijpelijke uitleg over het grondwater, de bodem en de (bebouwde) omgeving. Zo dragen we bij aan weloverwogen besluitvorming door Vitens, mitigerende maatregelen waar nodig en duidelijkheid voor de omgeving als onverhoopt toch ergens onverwacht schade mocht ontstaan.

Meer weten over dit nieuwsbericht? Vraag het Maarten!
drs. ing. Maarten  Kuiper
drs. ing. Maarten Kuiper
Directeur Business Line Water
T +31 88 00 48 212
mkuiper@avecodebondt.nl