icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aveco de Bondt reikt Veilig-Werken-Pluim uit

Actueel · 17 mei 2022

Op maandag 16 mei reikten Enrico Koenis (directievertegenwoordiger KAM) en Arjen Kort (V&G coördinator) twee veilig-werken-pluimen uit. De veilig-werken-pluim reiken wij twee keer per jaar uit aan collega’s die iets bijzonders doen op het gebied van veiligheid.

Bij Aveco de Bondt werken we veilig of we werken niet. Hieraan doen we geen concessies. Een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE, Wees Alert! Veiligheid Eerst! focust zich dan ook op dit bewustzijn en gedrag. Binnen dit programma nomineren collega’s elkaar voor de Veilig-Werken-Pluim.

Pluim voor teamwork

Margriet Verbiest, adviseur bij bestaand vastgoed ontving samen met collega’s Sander Holtmaat en Jelle Kloosterman de eerste pluim. Bij aanvang van het werk constateerden Sander en Jelle dat de steiger niet gekeurd was. Zij wisten adequaat te schakelen met Margriet als projectleider en hebben besloten om niet te gaan werken voordat de bouwsteiger opnieuw gekeurd was. Deze combinatie van het constateren van een onveilige situatie en samen met de projectleider besluiten het werk stil te leggen is een goed voorbeeld van het werken volgens onze kernwaarde veiligheid. We werken veilig of we werken niet. Daarnaast ook een fantastisch voorbeeld van teamwork.

Pluim voor veilig werken buiten

De tweede pluim is uitgereikt aan Ron Liesveld, funderingsinspecteur. Tijdens een inspectie op de Afsluitdijk was het aan het regenen en hierdoor werd de dijk erg glad. Ron constateerde dat het niet meer veilig was om op deze manier over de dijk te lopen. Ondanks de krappe planning heeft hij besloten om het werk te stoppen. Veilig werken staat bij hem duidelijk voorop. Tijdens de uitreiking gaf Ron aan dat het voor hem de normaalste zaak van de wereld is. Een goed voorbeeld van een collega waarbij veiligheid al in de genen zit.

Meer weten over veiligheid bij Aveco de Bondt? Neem contact op met Arjen Kort!
Arjen  Kort BSc
Arjen Kort BSc
V&G Coördinator
T +31 6 831 01 883
akort@avecodebondt.nl