icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aveco de Bondt in documentaire de Waterman NPO 2

Actueel · 23 april 2021
Menno Bentveld ingenieursbureau Aveco de Bondt.jpg
Interview Menno Bentveld met ondergrond en waterexpert Aveco de Bondt

Droogte in Nederland: strijd om iedere druppel water

Water, het staat te hoog of te laag. De ene keer hebben we teveel water, de andere keer is het weer te droog. In de documentaireserie 'Waterman" gaat presentator Menno Bentveld in gesprek. Hij volgt de loop van het water in Nederland. 

 

Expert ondergrond en water in 'Waterman'

Zo gaat Menno in gesprek met onze expert water en ondergrond Maarten Kuiper. Samen spreken ze elkaar in Amsterdam. Ze gaan na hoe stedelijke ontwikkelingen de grondwaterstand beïnvloeden en welke gevolgen dat heeft voor gebouwen. Ze voeren met elkaar het gesprek over de conflicterende belangen, waarbij droogte en wateroverlast steeds dichter op elkaar bestaan. Duidelijk is dat de ondergrond meer sturend moet worden bij ruimtelijke ontwikkelingen. 

Dát maatregelen nodig zijn, is nu wel duidelijk. En dat extra budgetten gecreëerd moeten worden evenzo. Maar welke maatregelen zijn doelmatig en waar? Er valt jaarrond genoeg water voor de natuur en voor gebruik. Zaak dus om niet meer neerslag weg te pompen dan er valt en het restant efficiënt te gebruiken.

Kijk zondag 25 april naar Waterman op NPO 2

Benieuwd welke maatregelen je kan nemen? Kijk zondag 25 april naar Waterman op NPO 2. Of bekijk wat wij kunnen betekenen op dat gebied met onze programma stedelijk water en ondergrond