icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VMNED, Aveco de Bondt en Pipeline Control werken samen aan de controle voor het grootverbruikssysteem elektriciteit

Actueel · 17 maart 2021

VMNED, Aveco de Bondt en Pipeline Control werken samen aan de controle voor het grootverbruikssysteem elektriciteit

Pipeline Control, Aveco de Bondt en Vereniging Meetbedrijven Nederland hebben een 5-jarige overeenkomst voor het invullen van de rol als coördinator kwaliteit en controle grootverbruikssysteem elektriciteit.

Over VMNed

De energiemarkt is sterk in beweging. Met onder andere de ontwikkeling van de nieuwe Energiewet en het bijbehorende afsprakenstelsel gaat er veel veranderen. Met name het belang van meetdata neemt daarbij toe.

VMNed is de belangenvereniging van Meetbedrijven (MV) en Onafhankelijke Dienst Aanbieders (ODA) in Nederland. Dit zijn de partijen die meetdata van energieverbruik op gebied van Gas, Electra en Warmte ophalen, registreren en delen met de sector. VMNED vertegenwoordigt de belangen van haar leden en doet voorstellen voor regelgeving over meten en meetdata.

Rol als coördinator

In onze rol als coördinator binnen VMNed voert Aveco de Bondt audits uit om te controleren of de deelnemers voldoen aan de meetcode. De audits hebben betrekking op de technische kant (uitgevoerd door Pipeline Control), de uitvoerende monteurs, de proceskant en de administratieve verwerking na afloop.

Over Pipeline Control

Pipeline Control beheert en onderhoudt kabels en leidingen, inclusief de bijbehorende installaties. Onze scope houdt niet op bij de kabel of buis alleen. De beheerder of eigenaar heeft immers een grotere scope.  Integriteit, klantgericht, inhoudelijk en commercieel gezond zijn onze sleutelwaarden. In deze opdracht kunnen we deze waarden uitstekend ten uitvoer brengen.

Samenwerking Aveco de Bondt & VMNed

De regelmatige audits op de elektriciteitsmeters van grootverbruik-aansluitingen in Nederland is erg belangrijk. VMNed wil daarom die controles laten uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf dat hier deskundig in is en een bewezen trackrecord heeft. Hierdoor waarborgen we als sector de kwaliteit van de metingen door onze gecertificeerde leden.

Aveco de Bondt heeft zich al in een eerder traject als coördinator als een goede en ervaren partner bewezen en toont tevens een goede prijs-kwaliteitverhouding. We kijken uit naar een langjarige samenwerking”, aldus Auke van Stralen, voorzitter VMNed.

Aveco de Bondt verzorgt de methode, procedures en systematiek, Pipeline Control verzorgt de technische inhoud. Prachtige samenwerking binnen VolkerWessels”, zegt Ronald van der Sluis, Directeur Pipeline Control.

Als vakgroep procesbeheersing deden wij de afgelopen jaren vol enthousiasme de procesaudits binnen de gaspool, hier werd met name positief gereageerd op de meedenkende kijk op de processen, waardoor er de afgelopen jaren flinke stappen zijn gezet binnen de bedrijven. Aangezien we bij de elektriciteitspool veel dezelfde bedrijven, alleen eventueel een andere afdeling zullen tegenkomen, zijn we erg benieuwd of we deze stappen ook hier kunnen gaan zetten de komende jaren,” zegt Linde van Tilburg, Coördinator Aveco de Bondt.