icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nieuw partnerschap voor houtbouw met De Groot Vroomshoop

Actueel · 19 januari 2022

De Groot Vroomshoop en Aveco de Bondt geloven in de kansen die bouwen met hout biedt en dat samenwerking en kennisdeling in de keten hiervoor essentieel is. Daarom hebben we besloten dat we intensief willen samenwerken op het gebied van houtmodulebouw. Dit hebben we officieel gemaakt in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst, gericht op het ontwikkelen van kennis en nieuwe houtbouwconcepten.

Houtbouw

Houtbouw is een van de oudste bouwwijzen ter wereld en is nu weer heel sterk in opkomst. Groeiende aandacht voor duurzaam bouwen is daarin een belangrijke driver. Bouwen met hout heeft de potentie om klimaatverandering af te remmen en tegelijk circulair en gezond te bouwen, zolang dit hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

0277 BMB - M'DAM copyright studioPXL- 0005 LR.jpg
Beelden ©BMB Ontwikkeling B.V.

Samen sterk

In het kader van samen sterk bundelen we onze krachten in dit nieuwe partnerschap. We richten ons daarin op het ontwikkelen en uitwisselen van kennis, en op het realiseren van nieuwe houtbouwconcepten in een groeiende markt. Daarbij maken we optimaal gebruik van onze wederzijdse expertise op gebied van procesmanagement, bouwfysica, constructies, duurzaam bouwen, conceptontwikkeling en ketensamenwerking.

Succesvolle houtmodulebouw

Met de gebundelde krachten en diensten geven we de komende jaren een verdere impuls aan de succesvolle toepassing van houtbouw in Nederland. De eerste successen zijn onder andere het meest circulaire houten woongebouwde M’DAM in Monnickendam en de houten woontoren in Buiksloterham. Laatstgenoemde toont aan dat hoogbouw ook mogelijk is met houtbouw.