icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Webinar over interactieve watertoets tool

Actueel · 20 januari 2022

Op 17 februari organiseert Aveco de Bondt in samenwerking met Tygron en HSDR een webinar over een template in Tygron, speciaal voor de integrale afwegingen rond de watertoets. Deze template is een jaar geleden opgeleverd en nu is het tijd om de ervaringen te delen. Van 14:00 tot 15.00 uur geeft onze expert samen met de gebruikers vanuit het waterschap uitleg over de mogelijkheden, meerwaarde en de gebruikservaringen.

Belang watertoets

In het nieuwe regeerakkoord krijgt de watertoets een nog centralere rol bij gebiedsontwikkeling. De omgevingswet gaat dit nog verder versterken. Dat vraagt om een watertoets die de integrale afweging en optimalisatie tussen water, bodem en gebruiksfuncties maakt. De nieuw door ons ontwikkelde template, zorgt daarbij voor soepele afstemming tussen Waterschappen, gemeentes en ontwikkelaars.

Watertoets.png

Watertoets template

Aveco de Bondt heeft voor HSDR een template gemaakt voor de watertoets binnen de omgeving van  Tygron. HSDR had behoefte aan een instrument waarmee watertoetsen meer eenduidig konden worden uitgevoerd en waarbij informatie voor de verschillende partijen inzichtelijk en deelbaar is. In deze template komt de watertoets op een interactieve, visuele en efficiënte wijze tot stand en komen verschillende klimaataspecten samen. Dit zorgt voor het juiste gesprek, begrip voor elkaars belang, en daarmee een soepeler traject.

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie over het webinar en voor aanmelden!