icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

De natuur een handje helpen

Blog · 21 december 2021

Deze week las ik dit bericht op de website van de NOS: “Volgens de Nederlandse afdeling van het Wereld Natuur Fonds zijn op hoge zandgronden zoals de Veluwe 70 procent minder dieren dan in 1990.”

Werk aan de winkel

Je weet dat het slecht gaat met de natuur en toch komen dit soort berichten telkens weer stevig binnen. Dus werk aan de winkel!

Een paar jaar geleden ben ik me met dat bewustzijn bezig gaan houden met het versterken van de natuur. Ik heb toen samen met een vriend en andere bondgenoten "Stichting Stukje Natuur" opgericht. Met deze stichting maken we bossen in Nederland meer biodivers en klimaatrobuust. Dit jaar zijn we van start gegaan met het ophalen van donaties, waardoor we nu al 25.000 extra bomen planten kunnen op terreinen door heel Nederland. Een mooi resultaat, maar we willen nog veel meer bomen, dus nog genoeg te doen.

In diezelfde periode ben ik bij Aveco de Bondt (voormalig Primum) gaan werken en me gaan richten op duurzame gebiedsontwikkeling. De focus lag daarbij in het begin op thema’s zoals Materialen, Energie en Gezond Leven. Maar al snel kwam ook Natuurinclusief Bouwen in beeld. Als afgestudeerd Landschapskundige trekt dit thema mij erg aan en kreeg ik van Aveco de Bondt de kans om me hier meer mee bezig te houden. Inmiddels mag ik als trekker van dit thema constateren dat we met een mooi gedreven team een groot scala aan projecten oppakken. Hierbij gaat het van natuurinclusief ontwerpen, goed onderbouwd en beoordeeld op effectiviteit, naar enthousiasmerende handreikingen, tot landschapsvraagstukken met bijbehorende gebiedsprocessen. Het werk is er nog interessanter en leuker door geworden.

Natuur een handje helpen blog.jpg

Ik vind het erg mooi dat ik op deze manier de natuur een handje kan helpen, zowel privé als vanuit werk, waarbij beide sporen elkaar ook nog eens versterken!

Dirk van Hout
Dirk van Hout
Senior Adviseur Duurzaamheid
T +31 6 832 84 712
dvhout@avecodebondt.nl