icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Energietransitie

We staan middenin de energietransitie. Op nationaal niveau heeft dit geleid tot Klimaattafels, Proefwijken, een programma Aardgasvrije Wijken en Regionale Energiestrategieën. Wij helpen lokale beleidsmakers en opdrachtgevers met het omzetten van beleid naar concrete en lokale plannen.

Matthijs van der Jagt
Matthijs van der Jagt
klimaatakkoord-klimaatbeleid.jpg

Het Klimaatakkoord in Nederland

We zijn op weg naar een energievoorziening die structureel anders van aard en vorm is dan ons huidige energiesysteem. Nederland moet in 2050 gasvrij zijn en er gelden nieuwe regels voor nieuwbouw en bestaande bouw. Waar moet je als ontwikkelaar of beleidsmaker rekening mee houden? Welke maatregelen kun je als bedrijf nemen? En wat zijn duurzame, slimme oplossingen voor bestaande wijken en nieuwbouw?

warmtetransitie-energietransitie-MKI-LCA

Van advies tot ontwerp en lokale uitvoering

Op alle niveaus leveren wij een bijdrage aan de energietransitie. Zo adviseren we organisaties in hun duurzaamheidsbeleid en ondersteunen we regio’s bij hun regionale energiestrategie. Voor gemeenten werken we aan visies, wijkuitvoeringsplannen, energieberekeningen en adviezen op gebouwniveau. Van politiek draagvlak tot detailberekeningen en kostenramingen. 

Onze specifieke diensten binnen het programma Energie- en warmtetransitie:

'Een gezonde toekomst bereiken we niet alleen door de gaskraan dicht te draaien. Hier komt veel meer bij kijken. Wij scheppen ruimte en draagvlak voor een duurzame toekomst!'
Alex van Doorn | Senior Projectmanager
chuttersnap-xJLsHl0hIik-unsplash.jpg

Actief op alle niveaus van de energie- en warmtetransitie

Energietransitie speelt op alle niveaus: van regio’s tot aan gebouwen en eindgebruikers. Op al deze niveaus zijn we actief. We combineren kennis met ervarig en realiseren oplossingen die écht werken. Onze expertise in de regionale energiestrategie helpt daarnaast om realistische plannen te maken op gemeentelijk niveau. We overzien het hele speelveld, daarmee leveren we toegevoegde waarde.

Gezonde-woonwijken-warmtetransitie.jpg

Wat levert dat op?

  • Een geslaagde regionale aanpak energietransitie
  • Gezonde en toekomstbestendige woonwijken
  • Innovatie oplossingen voor warmte en energie
  • Bestuurlijk en maatschappelijk draagvlak

 

Vraagstuk op het gebied van energietransitie? Neem contact op met Matthijs!
Matthijs van der Jagt
Matthijs van der Jagt
Duurzaamheid
Consultant
T +31 6 217 06 169
mvdjagt@avecodebondt.nl