icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Stedelijk water en ondergrond

Het wordt steeds drukker in onze dorpen en steden, zowel boven als onder de grond. Daarbij verandert het klimaat en wordt het weer extremer. Gemeenten staan voor complexe uitdagingen om de omgeving hierop aan te passen en effecten te minimaliseren. Wij helpen hen hierbij.

dr. Lieselotte   Tolk
dr. Lieselotte Tolk
Stedelijk water Aveco de Bondt.jpg

Klimaatbestendig stedelijk gebied

Het stedelijk gebied moet klimaatbestendig worden. Gemeenten hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan en in veel gemeenten ligt er inmiddels een duidelijk beleid. Maar hoe kom je van beleid tot praktische uitvoering? Welke maatregelen zorgen werkelijk voor een verbetering, nu en in 2050? En hoe kun je hierin samen versnellen?

Wat we doen: uitvoering klimaatadaptatie

Wij ondersteunen gemeenten, aannemers en ontwikkelaars bij de uitvoering van klimaatadaptatie. Denk aan rioolvervangingsopgaven, planvorming, onderzoek, monitoring en modellering bij volledige gebieds- of wijkaanpakken. Ook bedenken we concrete maatregelen voor bijvoorbeeld het vertragen van bodemdaling en paalrot en het bestrijden van grondwaterproblemen.

Onze specifieke diensten binnen het programma:

Wadi Avecode de Bondt.JPG
Wadi in Utrecht- Leidsche Rijn Aveco de Bondt

Klimaatbestendige buitenruimtes en wijken

In buitenruimtes en wijken moet meer ruimte komen voor groen en water. Een uitdaging, want de ruimte is beperkt. Daarom zijn er oplossingen nodig die slim gebruik maken van de beschikbare ruimte. Hoe zorg je voor zowel extra parkeerplaatsen als extra bomen? En hoe los je daarnaast ook nog eens het regenwaterprobleem op? Onze mensen zoeken naar slimme totaaloplossingen voor elke buitenruimte of wijk. Daarin verbinden we de boven- en ondergrond met elkaar. Dat is slim gebruikmaken van ruimte!

Tygron modellering water aveco de bondt.jpg

Maakbare, meetbare en duurzame watersystemen

Een project is voor ons pas afgerond als een ontwerp praktisch uitvoerbaar is en werkelijk bijdraagt aan een klimaatbestendige inrichting. Zo kunnen opdrachtgevers ontwikkelen vanuit de kracht van de ondergrond, met een goed functionerend watersysteem en ruimte voor toekomstige ontwikkelingen.

Vraagstuk op het gebied van stedelijk water en ondergrond? Neem contact met ons op!
dr. Lieselotte   Tolk
dr. Lieselotte Tolk
Senior projectleider Waterveiligheid en Geohydrologie
T +31 6 109 14 315
l.tolk@wareco.nl