icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Inspecties Afsluitdijk

De Afsluitdijk wordt compleet gerenoveerd om weer te voldoen aan de in Nederland gestelde veiligheidsnormen. Om de veiligheid te waarborgen voert Aveco de Bondt dijkinspecties uit. Hierbij wordt in totaal 150 km afgelopen om schades op te nemen en te rapporteren. Deze opdracht wordt in de vorm van een DBFM contract uitgevoerd door het consortium LevveL BV. Hierbij wordt de dijk versterkt, de bestaande spuisluizen gerenoveerd, nieuwe spuisluizen gebouwd en het grootste gemaal van Europa en twee keersluizen gebouwd. Tijdens en na de realisatie is het consortium, tevens verantwoordelijk voor 25 jaar onderhoud aan het areaal.

Inspectie_Afsluitdijk_6.jpg

Wat hebben we gedaan?

In opdracht van het Consortium LevveL voeren wij dijkinspecties uit aan de afsluitdijk. Onze medewerkers lopen zo’n 150 km langs de dijk op zoek naar schade aan de dijk.

Inspectierapport

Door middel van het opstellen van een inspectierapport voeren wij dijkinspecties goed en zorgvuldig uit. Bovendien zorgt dit ervoor dat er ook tijdens de bouw  goede communicatie is over wanneer er geïnspecteerd wordt. Dat resulteert in een veiligere omgeving voor onze inspecteurs.

Wat is de meerwaarde?

Wij hebben ruime kennis en ervaring met het beheer en onderhoud van dijken. Door het inzetten van onze maintainance engineers zorgen wij ervoor dat de Afsluitdijk in goede staat beheerd blijft.

Inspectie_Afsluitdijk_4.jpg

Bijzonderheden aan dit project

De Afsluitdijk is een van de grootste dijken in Nederland. Om deze te inspecteren wordt de dijk meerdere malen afgelopen, waardoor uiteindelijk wel 150 km dijk wordt geïnspecteerd.

Welke disciplines waren betrokken?

  • Inspecteurs: nemen waar op welke plekken de schades in de dijk zitten, aan de hand van de voorgeschreven methode van STOWA.
  • Maintenance engineer: schrijft het gedetailleerde plan van beheer en onderhoud.
  • Waterveiligheid: kennis van beheer en onderhoud van dijken. Wij hebben veel ervaring met dijken en inspecties.

Resultaat

Door de inspecties van Aveco de Bondt worden geconstateerde urgente schades direct gerepareerd. Dit resulteert direct in een  veiliger en droog Nederland.

Meer weten over dit project? Vraag het Niek!
Niek Evers
Adviseur
nevers@avecodebondt.nl