icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Herontwikkeling Food Center Amsterdam

Het Food Center Amsterdam (FCA) is sinds 1934 de groothandelsmarkt die winkels, hotels en restaurants in Amsterdam en omgeving voorziet van verse vis, vlees, groente en fruit en overig voedsel. De komende jaren wordt het 23 ha grote terrein herontwikkeld. De bedrijven worden binnen de terreingrenzen verplaatst en aan de noordkant geconcentreerd. Hierdoor komt aan de Jan van Galenstraat ruimte voor de ontwikkeling van 1.600 woningen.

Onze werkzaamheden

Aveco de Bondt is op diverse vlakken betrokken bij deze ontwikkeling. Zowel vanuit de ruimtelijke onderbouwing met advisering op het gebied van bodem, water, kabels & leidingen, omgevingsvergunning, ecologie, infrastructuur en geluid. Maar ook voor de bouwkundige ontwikkeling in de rol van hoofdconstructeur en adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.  

food-center-amsterdam

Onze aanpak

Om bij de start van de bouwkundige ontwikkeling alles scherp te hebben is er een handboek opgesteld met uitgangspunten dat de leidraad vormt voor de verschillende architecten die aan het project werken. Vervolgens zijn de ontwerpen van de woongebouwen met het bouwteam opgewerkt in een intensief samenwerkingsverband. O.a. constructieve uitwerking, funderingsalternatieven, daglichtknelpunten, geluidsaspecten, vluchtroutes. Als valt samen en in elkaar. Voor de afdeling akoestiek lag een extra uitdaging in de toetsing van het geluid beleid wat door de gemeente Amsterdam is vastgesteld.

Een van de grootste uitdagingen was om met alle architecten afstemming te vinden. Een handboek biedt een leidraad, waarin iedereen zijn weg probeert te vinden.
Rogier Voet, Senior adviseur constructies

Integrale aanpak

De kracht van integraliteit ligt tevens in de samenwerking. Heldere, korte lijnen tussen onze disciplines, met de bouwteampartners en opdrachtgevers. Kennis uit het ruimtelijke sporen, wordt ook gebruikt bij de bouwkundige uitwerking en vice versa. 

Meer weten over dit project? Vraag het Rogier!
Rogier Voet
Senior Adviseur
rvoet@avecodebondt.nl