icon-arrow-right
HomeProjecten NCIA - NATO

NCIA - NATO

Den Haag

In het NATO-complex in Den Haag is het NCIA (Communications and Information Agency) gevestigd, de ICT-organisatie van de NATO. Het gebouw aan de Waalsdorpervlakte was verouderd en te klein geworden en krijgt nu een forse uitbreiding en een extra verdieping.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is gevraagd om een 3D Laserscan uit te voeren op het moment dat het gebouw nog volop in gebruik zou zijn. Gezien de vertrouwelijke informatie die vrijwel in elke ruimte aanwezig was, vond dit plaats onder streng beveiligde omstandigheden. Elke ruimte is geïnspecteerd op de aanwezigheid van geheime informatie. We werkten onder toezicht van permanente bewaking.

 

Belangrijk was om de maximum en minimum maten te bepalen van de vrije hoogte tussen de vloer en de onderzijde van de relatief laag aangebrachte betonnen constructie. Gezien de lange gangen hebben we gekozen voor een steekproefsgewijze aanpak. Hiermee konden we onze werkzaamheden op een efficiënte manier uitvoeren en voldoen aan de vraag. Daarnaast hebben we de omgeving en de belendingen, zoals het naastgelegen TNO-gebouw, in kaart gebracht.

Contactpersoon

Bas Haselhorst Adviseur 3D-Scanning & Modelling Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Boele & van Eesteren - Visser & Smit Bouw
  • Status
    Afgerond
  • Projectcategorieën
    Gebouwen

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+