icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

NCIA - NATO

In het NATO-complex in Den Haag is het NCIA (Communications and Information Agency) gevestigd, de ICT-organisatie van de NATO. Het gebouw aan de Waalsdorpervlakte was verouderd en te klein geworden en krijgt nu een forse uitbreiding en een extra verdieping.

Opdrachtgever
Boele & van Eesteren - Visser & Smit Bouw
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is gevraagd om een 3D Laserscan uit te voeren op het moment dat het gebouw nog volop in gebruik zou zijn. Gezien de vertrouwelijke informatie die vrijwel in elke ruimte aanwezig was, vond dit plaats onder streng beveiligde omstandigheden. Elke ruimte is geïnspecteerd op de aanwezigheid van geheime informatie. We werkten onder toezicht van permanente bewaking.

Betonnen constructie

Belangrijk was om de maximum en minimum maten te bepalen van de vrije hoogte tussen de vloer en de onderzijde van de relatief laag aangebrachte betonnen constructie. Gezien de lange gangen hebben we gekozen voor een steekproefsgewijze aanpak. Hiermee konden we onze werkzaamheden op een efficiënte manier uitvoeren en voldoen aan de vraag. Daarnaast hebben we de omgeving en de belendingen, zoals het naastgelegen TNO-gebouw, in kaart gebracht.

Contactpersoon
Sander Holtmaat
Adviseur Bouw
sholtmaat@avecodebondt.nl