icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Versterking Markermeerdijken

De Markermeerdijken beschermen 1,2 miljoen Noord-Hollanders tegen water en bezitten 25 miljard euro aan economische waarde. Tevens is de dijk cultuurhistorisch erfgoed en provinciaal monument. 

Opdrachtgever
Alliantie Markermeerdijken
Dochterbedrijf
Wareco Ingenieurs

Dijken afgekeurd

In 2006 werd ruim 33 kilometer Markermeerdijken Hoorn - Amsterdam afgekeurd. De stabiliteit en hoogte van de dijken was onvoldoende. Om deze reden versterkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) samen met alliantie partners Boskalis en VolkerWessels en de omgeving 33 kilometer afgekeurde dijk tussen Hoorn en Amsterdam. De dijk moet na de versterking weer voor 50 jaar veilig zijn.

Dochterbedrijf Wareco draagt bij om de omgeving schadevrij te houden

Wareco Ingenieurs is samen met onder andere Volker InfraDesign, onderdeel van het Integraal Monitoringsteam van de Alliantie Markermeerdijken en medeopsteller van het beleid rondom schade aan omgevingsobjecten. Wareco toetste de omgevingsbeinvloeding op nabijgelegen panden en andere objecten. Ook stelde ze monitoringsplannen op en ondersteunden ze het Omgevingsmanagement en andere afdelingen op het gebied van omgevingsbeindvloeding en schade. Zo dragen ook wij bij aan een veiliger Noord-Holland!