icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Adviseur Kabels en Leidingen, TenneT | Project ‘Zuid – West 380k

TenneT bouwt een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland, waar tevens een nieuw hoogspanningsstation komt. De huidige verbinding biedt onvoldoende toekomstvaste aansluitcapaciteit voor nieuwe conventionele opwekking, offshore windenergie en windenergie op land. De nieuwe verbinding zal worden gecombineerd met een bestaande 380 kV verbinding, waardoor deze kan worden afgebroken. Als adviseur kabels en leidingen in directe dienst bij TenneT, waren wij in dit project de schakel tussen ontwerp en realisatie.

Opdrachtgever
TenneT TSO B.V.
Contractvorm
UAV/UAV-gc
Diensten
Advies/coördinatie Kabels en Leidingen
Status ingenieursdiensten
Afgerond

Infrastructuur kabels en leidingen

In de bouwfase lag de nadruk op het tijdig realiseren van de masten, die nodig waren voor het aansluiten van hoogspanningsstation Rilland op het bestaande 380kV net. Als adviseur kabels en leidingen was het onze taak om de infrastructuur van kabels en leidingen op tijd te conditioneren, zodat de realisatie van de hoogspanningsmasten ongestoord door kon gaan.

Onze taken bestonden onder andere uit het toetsen van de ontwerpen van fundaties, werkwegen, tijdelijke beschermende maatregelen, planning, kosten, projectovereenstemmingen, vergunningen/ontheffingen en afwijkingen met betrekking tot kabels en leidingen.

 

Contactpersoon
Richard Molemaker
Sr. Projectmanager Kabels en Leidingen
rmolemaker@avecodebondt.nl