icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Randstad 380kV – Noordring

In opdracht van Tennet TSO B.V. ontwierp en realiseerde de Combinatie VolkerInfra Randstad 380 (VIR) het project Civiele Werkzaamheden Randstad 380kV Noordring, perceel 1, Vijfhuizen – Zuidelijke Ringvaart.

Opdrachtgever
VolkerInfra
Status
Afgerond

De scope van het Werk van VIR omvatte het verrichten van (detail)ontwerp en engineering ten behoeve van vergunning en uiteindelijk uitvoering van:

  • de boringen en open ontgraving tbv van de kabelverbinding 150 kV en 380 kV;
  • de 52 mastfundaties tbv Wintrackmasten
  • 4 opstijgpunten;
  • de tijdelijke werkwegen;
  • de definitieve toegangswegen naar de opstijgpunten;
  • amoveren van bestaande 150 kV lijn Haarlemmermeer - Vijfhuizen.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt was verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement en vergunningen coördinatie, plannings- en risicomanagement, ontwerp, systems engineering en ecologie. Wintrack is een nieuw concept voor hoogspanningslijnen. Het innovatieve ontwerp van deze hoogspanningslijn zorgt voor een forse reductie van de magneetvelden die afkomstig zijn van de hoogspanningslijnen. Met het Wintrack-concept wordt de magneetveldzone teruggebracht tot minder dan 100 meter.

Contactpersoon
Alex Meertens
Omgevingsmanager
ameertens@avecodebondt.nl