icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

The Valley

The Valley is de eerste business development hub ter wereld voor alle belanghebbenden in de circulaire economie transitie. Het is daarmee dé landingsplaats voor circulaire vraagstukken en internationale stakeholders. Als internationaal koploper toont Nederland de rest van de wereld haar nieuwe exportproduct: de circulaire economie. The Valley bevindt zich in het hart van de Randstad, met directe aansluiting op de belangrijkste logistieke spillen van Nederland.

Opdrachtgever
Delta Development Group
Status
Lopend

Ontwikkeling Schiphol

Valley maakt deel uit van de ontwikkeling van Schiphol Trade Park (STP) en is een initiatief van Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh Groep. De eerste fase van ontwikkeling is kavel V2, bestaande uit negen gebouwen, waarvan momenteel de eerste twee gebouwen worden ontwikkeld.

 

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is bij het project betrokken als adviseur voor de constructies van de gebouwen. De constructie is ontworpen op basis van duurzaamheidsontwikkelingen zoals Cradle to Cradle (C2C) en Design for Disassembly. Dit heeft zich vertaald naar een hoofddraagconstructie bestaande uit demontabele houten elementen, waaronder de vloeren, spanten, gordingen, liggers en kolommen. Incidenteel wordt gebruikt gemaakt van stalen liggers. De stabiliteit van de gebouwen wordt verzorgd door verticale windverbanden, middels ankers bevestigd aan de hoofddraagconstructie. De diverse constructieve elementen zijn hierdoor herbruikbaar, waardoor sprake is van een constructie die circulair is.

Contactpersoon
Rogier Voet
sr. adviseur bouwconstructies
rvoet@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma