HomeProjecten The Valley

The Valley

Hoofddorp

The Valley is de eerste business development hub ter wereld voor alle belanghebbenden in de circulaire economie transitie. Het is daarmee dé landingsplaats voor circulaire vraagstukken en internationale stakeholders. Als internationaal koploper toont Nederland de rest van de wereld haar nieuwe exportproduct: de circulaire economie. The Valley bevindt zich in het hart van de Randstad, met directe aansluiting op de belangrijkste logistieke spillen van Nederland.

Valley maakt deel uit van de ontwikkeling van Schiphol Trade Park (STP) en is een initiatief van Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh Groep. De eerste fase van ontwikkeling is kavel V2, bestaande uit negen gebouwen, waarvan momenteel de eerste twee gebouwen worden ontwikkeld.

 

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is bij het project betrokken als adviseur voor de constructies van de gebouwen. De constructie is ontworpen op basis van duurzaamheidsontwikkelingen zoals Cradle to Cradle (C2C) en Design for Disassembly. Dit heeft zich vertaald naar een hoofddraagconstructie bestaande uit demontabele houten elementen, waaronder de vloeren, spanten, gordingen, liggers en kolommen. Incidenteel wordt gebruikt gemaakt van stalen liggers. De stabiliteit van de gebouwen wordt verzorgd door verticale windverbanden, middels ankers bevestigd aan de hoofddraagconstructie. De diverse constructieve elementen zijn hierdoor herbruikbaar, waardoor sprake is van een constructie die circulair is.

Contactpersoon

Rogier Voet sr. adviseur bouwconstructies Neem contact op

Feiten & cijfers

  • Opdrachtgever
    Delta Development Group
  • Status
    Lopend
  • Projectcategorieën
    Gebouwen
+