icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wateradvies Haak om Leeuwarden-Zuid

De Haak om Leeuwarden vormt de nieuwe verbinding tussen de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei), inclusief de Noordwestelijke Invalsweg. Er is 12 kilometer nieuw asfalt gerealiseerd. De weg is verbreed naar 2x2 rijstroken en er zijn maatregelen genomen om een snelheid van 100 kilometer per uur mogelijk te maken.

Opdrachtgever
Combinatie KWS Infra B.V., Van Hattum en Blankevoort B.V. en GMB Civiel B.V.
Status
Afgerond

Om de Haak om Leeuwarden-Zuid mogelijk te maken zijn viaducten en onderdoorgangen gerealiseerd en is bij Werpsterhoek een nieuw knooppunt en bij Wirdum een vernieuwde ongelijkvloerse kruising aangelegd. Daarnaast zijn er diverse kruisingen met het spoor gerealiseerd.

Rol Aveco de Bondt

In opdracht de combinatie KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort en GMB Civiel heeft Aveco de Bondt bijgedragen aan de realisatie in de vorm van specialistisch wateradvies. Onze adviseur water heeft bijgedragen aan het opstellen van het ontwerp ten aanzien van de afwatering (o.a. riolering) en waterhuishouding (o.a. watergangen). Daarnaast is advies gegeven over de grondwaterproblematiek in relatie tot de bouwopgave ter plaatse.

Meer informatie? Vraag het Erik!
Erik van Norren
Business Unit Manager
Water en Klimaat
evnorren@avecodebondt.nl