icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Opdrachtgever
BeLEVENspark Emmen
Status
Afgerond

Hoe bouw je het dierenpark van de toekomst? Een interessante opdracht die vraagt om creativiteit en innovatieve ideeën. Dierenpark Emmen wil mensen op een nieuwe manier van de natuur en haar bewoners laten genieten. Een avontuur dat je dwars door de wereld van leeuwen, giraffen, apen, neushoorns en andere dieren voert. Wij maken die droom werkelijkheid. Een levensechte maquette (schaal 1:87) wordt tot in de kleinste details nagebouwd. Zo is het nieuwe dierenpark ontstaan.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt heeft actief bijgedragen aan dit project, zowel in de voorbereiding als tijdens de realisatie. We hebben de projectorganisatie ondersteund op het gebied van procesmanagement. Hierbij waren we verantwoordelijk voor het hele proces van Systems Engineering, kwaliteitsmanagement, planningsmanagement en opleveren binnen budget, op tijd en conform kwaliteitseisen.


We hebben onze expertise op het gebied van Systems Engineering ingezet om een projectinformatie-omgeving in VISE (schil om Relatics) op te zetten en te beheren. Vanaf de start van de ontwerpfase (DO en UO) tot en met het einde van de realisatie. Hiernaast zijn de volgende activiteiten uitgevoerd:

  • Ondersteuning op het gebied van eisen- en objectenbeheer met als doel ontwerpen te maken die voldoen aan de eisen van de klant;
  • Het opzetten en coördineren van het op- en afleverproces. Hierbij is inzichtelijk gemaakt wat de klant van BeLEVENspark Emmen verlangt.
  • Planningsmanagement en sturing op tijdige en correcte aanlevering van de stukken door de bouwcombinatie.

Kwaliteitsmanagement

Aveco de Bondt is tevens ingezet voor de uitvoering van de kwaliteitscontroles in de realisatiefase en de coördinatie van de digitaal gemaakte opleverpunten (met EdControls). Dit is een digitale manier van werken, waarbij informatie wordt gekoppeld aan een (bouw)tekening en er met een  tablet snel, papierloos en soepel wordt gewerkt en de kwaliteit beter wordt gewaarborgd.

BeLEVENSpark

Onder de naam VolkerWessels BeLEVENspark  hebben de volgende bedrijven hun krachten gebundeld: KondorWessels Projecten, KWS Infra, Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, Gebr.Van Kessel Speciale technieken en Producten, HOMIJ Technische Installaties, HOMIJ Networks, Koenen Bouw, Visser & Smit Hanab, Westo, Smits Neutachel Infrastructuur, VolkerWessels Bouwmaterieel en Aveco de Bondt.

Contactpersoon
Marijn Stadhouder
Projectmanager
mstadhouder@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma