icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gebiedsontwikkeling plan Hofstede te Rucphen

Vanuit aannemersbedrijf Van Agtmaal en gemeente Rucphen zijn we gevraagd de volledige engineering te verzorgen van de openbare ruimte van deze gebiedsontwikkeling. Het gaat om een ruim opgezet plan van 10 hectare, waarbinnen 200 woningen gerealiseerd worden. Binnen dit plan is klimaatadaptatie een speerpunt. Hierdoor is ruimte gecreëerd voor water en groen zoals de toepassing van een infiltratiesysteem, wadi’s, retenties, waterberging op straat en veel bomen ingepast in de bosrijke omgeving.

Opdrachtgever
Aannemersbedrijf Van Agtmaal en de gemeente Rucphen
Status
Lopend (tot 2022)
Locatie
Gebied tussen De Kade en Schijfse Vaartkant te Rucphen
gebiedsontwikkeling-plan-hofstede

Onze werkzaamheden

Voor dit plan verzorgen we werkzaamheden van onderzoeksfase tot en met toezicht en directievoering. Conditionerende onderzoeken zoals vergunningen, bodemonderzoeken en Flora en Fauna. Maar ook het opstellen van het bouwrijpadvies, waterhuishoudkundig plan, bouw-woonrijpontwerpen, RAW bestek, diverse werktekeningen, groenplan, verlichtingsplan, coördinatie kabels en leidingen, afstemming bevoegd gezag, verzorgen aanbesteding en toezicht en directievoering.

Door de aannemer in een open sfeer te ontzorgen in het ontwikkelproces van de openbare inrichting, kan de opdrachtgever zich maximaal focussen op zijn corebusiness voor dit plan; de grondexploitatie en de woningbouw.

Doel: gemeente kan de openbare inrichting zorgeloos overnemen

Doordat we alle benodigde disciplines in huis hebben kunnen we dit project effectief integraal begeleiden en doorlopen. We hebben de slagkracht van een groot bedrijf en de handelingssnelheid van een kleine organisatie, wat aansluit bij deze opdrachtgever en het plan. We verzorgen praktische oplossingen en stellen realistische doelen in goed overleg met de opdrachtgever. We ontzorgen de opdrachtgever in de realisatie van de openbare ruimte waarbij het hoofddoel is dat de gemeente de openbare inrichting zorgeloos kan overnemen. 

hofstede-rucphen-kimaatadaptatie

Stakeholdermanagement

Bij een dergelijke project zijn veel belanghebbenden van toepassing waardoor stakeholdermanagement een belangrijk item is. Het tijdig en juist informeren van de belanghebbende is belangrijk om de scope voor eenieder helder te houden, de planning te halen, kosten te managen en de beoogde kwaliteit te behalen. Het integraal borgen en vormgeven in het proces en in te passen in het plan is een complexe uitdaging.

Resultaat

In de eerste fase is de opdrachtgever reeds aan het bouwen. Het resultaat is dat de werkzaamheden conform planning, kosten en beoogde eisen en kwaliteit zijn gerealiseerd voor deze eerste fase. Op onderstaande luchtfoto is de eerste fase van het bouwrijpmaken te zien.

Meer weten over dit project? Vraag het Martijn!
Martijn Rombouts
Projectmanager gebiedsontwikkeling
mrombouts@avecodebondt.nl