icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

2e ring Heracles stadion

Het stadion van Heracles heeft een complete gedaanteverandering ondergaan. De capaciteit is uitgebreid van 8.500 naar 13.500 zitplaatsen. Hiervoor is een 2e ring op het bestaande deel gebouwd met daarin een perstribune en een twintigtal skyboxen. Naast de tribune zijn ook de kantoren in het stadion verbouwd.

Opdrachtgever
Akor Bouw B.V.
Periode
Juni 2014 – September 2015
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

In opdracht van Akor Bouw B.V. is Aveco de Bondt in dit project als hoofdconstructeur opgetreden. De betonnen draagconstructie, de stalen overkapping en de aansluitingen hiertussen zijn constructief ontworpen, berekend en uitgewerkt. Naast de rol van hoofdconstructeur heeft Aveco de Bondt ook de volledige prefab engineering verzorgd. De prefab betonnen kolommen en tribunedelen zijn tot in detail uitgewerkt, zodat de productie van hieruit rechtstreeks aangestuurd kon worden.

2e ring Heracles stadion.jpg

Uitdagende planning

De planning vormde de grootste uitdaging in dit project. De tweewekelijkse thuiswedstrijden moesten gespeeld kunnen worden in het stadion. Dit betekende dat de constructie op dat moment weer voldoende stabiel en veilig moest zijn om de bezoekers een plek te kunnen geven. Dankzij een goed constructief ontwerp- en uitvoeringsplan is dit gerealiseerd en zijn zowel de wedstrijden als de bouwwerkzaamheden goed verlopen.

Contactpersoon
Ivo Lohuis
sr. adviseur bouwconstructies
ilohuis@avecodebondt.nl