icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

3D-scan A-Factorij Amsterdam

A-Factorij is een bedrijfsverzamelgebouw in een voormalige fietsfabriek. De fabriek is volledig omgebouwd tot kantoor- en bedrijfsruimte, met drie extra afzonderlijke verhuurbare kantoorvilla’s. De A-factorij is gelegen op het bedrijventerrein de Schinkel in Amsterdam. Voor een gevraagde nulmeting, hebben wij dit gebouw met een 3D-scan nauwkeurig in kaart gebracht.

Opdrachtgever
GRES FACTORY S.C.S.
Diensten
3D scanning & modelling
Status ingenieursdiensten
Afgerond

Nulmeting huidige situatie A-Factorij

GES FACTORY S.C.S. vroeg Aveco de Bondt om een nauwkeurige ‘nulmeting’ te doen van de huidige situatie, voor toekomstige engineeringsplannen. De huidige situatie van het hele gebouw hebben we daarmee in kaart gebracht door middel van een 3D-laserscan. Van deze scan hebben we een as-built model gemaakt, waarmee de opdrachtgever en architect aan de slag kunnen. Een nauwkeurige meting van de huidige situatie. 

3D-scan

De scan bestond uit het in kaart brengen van de volledige bestaande situatie, het uitwerken, opschonen en positioneren van de meetgegevens en het modelleren van de bouwlagen die opgenomen zijn in de scan, inclusief constructieve en bouwkundige elementen.

Het ‘zaagtanddak’ is een uniek en belangrijk onderdeel dat goed moest worden vastgelegd, evenals de koppeling tussen het oude fabriekspand en de nieuwbouw van kantoren.

Interesse in een 3D-scan?

Op zoek naar een nauwkeurige scan of nulmeting van een gebouw? Met een 3D-laserscan brengen wij elk gebouw nauwkeurig in kaart. Kijk eens op onze dienstpagina: 3D-scanning en modelling of neem contact met ons op!

Contactpersoon
Bas Haselhorst
Adviseur
bhaselhorst@avecodebondt.nl