icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

3D-scanning hoogspanningsstation RBB220 Eemshaven

Het hoogspanningsstation Robbenplaat 220kV te Eemshaven wordt uitgebreid. De uitbreiding is noodzakelijk voor transport van duurzame stroom op en rond de Eemshaven. De komende jaren komen er steeds meer windmolens in het gebied, waarmee de behoefte aan capaciteit sterk toeneemt.

Opdrachtgever
Omexom
Diensten
3D scanning & modelling
Status ingenieursdiensten
Afgerond

Inmeten bestaande situatie

Voor deze uitbreiding is Aveco de Bondt gevraagd om de bestaande situatie van het uit te breiden station in te meten. Met een 3D-laserscan hebben wij de situatie ingemeten, en de bestaande situatie in de vorm van een 3D-PointCloud in beeld gebracht.

Van de verkregen PointCloud uit de 3D-laserscan is een raakvlakkenmodel (Mesh) gegenereerd. Deze Mesh is vervolgens in Tekla als onderlegger gebruikt voor het uitwerken van de uitbreiding van het trafostation.

 

Interesse in een 3D-scan?

Op zoek naar een nauwkeurige scan of nulmeting van een gebouw? Met een 3D-laserscan brengen wij elk gebouw nauwkeurig in kaart. Kijk eens op onze dienstpagina: 3D-scanning en modelling of neem contact met ons op!

Contactpersoon
Bas Haselhorst
Adviseur
bhaselhorst@avecodebondt.nl