icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Advisering investeringsbeslissing houtbouw - NIBC

We merken dat duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel wordt van afwegingsmodellen in verschillende markten en sectoren, zo ook binnen de financiële sector. Van NIBC Mezzanine & Equity Partners kregen we de vraag om de effecten op gebied van duurzaamheid van Houtskeletbouw (HSB) t.o.v. traditionele methoden in kaart te brengen, zodat zij dit konden meenemen in de investeringsbeslissing.

Opdrachtgever
NIBC
Status
Afgerond 2020
project-nibc

Onze werkzaamheden

Om dit te doen, hebben wij vanuit het levenscyclusperspectief onder andere het effect op de CO2-footprint en circulariteit in kaart gebracht. In samenwerking met de collega’s van Primum is ook een object/project specifieke berekening gemaakt van de verwachte stikstof uitstoot. Door middel van een Aerius berekening zijn vervolgens deze uitkomsten gerelateerd aan het wel of niet verkrijgen van bouwvergunningen. De resultaten zijn daarna gebruikt om een inschatting te maken van het toekomstperspectief van HSB in de woning- en utiliteitsbouw.

Resultaat

Onze uitkomsten hebben bijgedragen aan de investeringsbeslissing van NIBC! Duurzaamheid heeft hier dus werkelijk een plek aan de (investerings-)tafel gekregen.

Meer weten over dit project? Vraag het Leonard!
Leonard Vischer
Duurzaamheid
Adviseur Duurzaamheid
lvischer@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma