icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Amsterdamse Poort - Zandkasteel

De Amsterdamse Poort is ontworpen door Architectenbureau Alberts en Van Huut. Vanwege de organische architectuur met schuin aflopende en zandkleurige gevels ook wel bekend als 'het Zandkasteel'. Het gebouw wordt omgebouwd tot een appartementencomplex van 500 woningen.

Opdrachtgever
KondorWessels Amsterdam
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

Naast het inmeten van de gevels middels een 3D Laserscan heeft Aveco de Bondt de meetgegevens tevens verwerkt in een IFC-model. Uit het IFC-model konden nauwkeurige calculatiegegevens worden gehaald. Met de 3D Laserscan heeft Aveco de Bondt daarnaast inzichtelijk gemaakt dat het gebouw in werkelijkheid kleiner is dan alle bestaande 2D-plattegronden deden vermoeden. De verschillen in diverse voorcalculaties waren zo groot dat de aannemer de kosten van ons werk voor eigen risico heeft genomen. Nadat de meerwaarde van de 3D Laserscan aangetoond was, heeft de investeerder de kosten van de aannemer deels vergoed.

Contactpersoon
Sander Holtmaat
Adviseur Bouw
sholtmaat@avecodebondt.nl