icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bodemsanering Kop Weespertrekvaart

In het kader van de transformatie van het Overamstelgebied in Amsterdam, wordt het industrieterrein Kop Weespertrekvaart omgezet naar een woonwerkgebied.

Opdrachtgever
Aannemingsmaatschappij Van Gelder
weespertrekvaart-aanvang-sanering-d.jpg

Bodemsanering

Om het terrein bouwrijp te maken, moest er een bodemsanering uitgevoerd worden. Wij hebben onze opdrachtgever, Aannemingsmaatschappij Van Gelder, ondersteund en geadviseerd bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van deze sanering.

De sanering bestond met name uit het ‘inpakken’ van de aanwezige bodemverontreiniging door het aanbrengen van een integrale leeflaag van minimaal een meter dik schoon zandpakket. We hebben Van Gelder ook ontzorgd bij het optreden van onverwachte omstandigheden in de bodem.

weespertrekvaart-sanering-nadert-voltooiing-o.jpg

We kennen de weg in het land van vergunningen

Het project moest met spoed worden gestart. Omdat we de weg kennen in het land van vergunningen en bevoegde instanties, konden we snel en direct de benodigde bodemonderzoeken uitvoeren en hierover rapporteren. De aanvragen en goedkeuringsprocedures bij het waterschap, de arbeidsinspectie en de bodemtoezichthouder konden daarna vlot worden doorlopen.

Nadere informatie herbestemming

Een deel van het terrein wordt ontwikkeld voor zelfbouwkavels. Hier kunnen 23 particulieren hun eigen vrijstaande woning realiseren rondom een nieuwe haven. Daarachter wordt een stadsblok ontwikkeld met ruimte voor ca. 350 woningen.

Meer weten over dit project? Vraag het Frank!
Frank de Groot
Senior Adviseur
f.degroot@wareco.nl

Dit project valt onder ons programma