icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Clarissenhof Tilburg

Clarissenhof is een groot project midden in het centrum van Tilburg tussen het station en het oude Clarissenklooster. Verdeeld over acht appartementenblokken en 33 grondgebonden woningen worden er in totaal 373 woningen gerealiseerd. Aveco de Bondt is betrokken geweest bij dit integrale project.

Opdrachtgever
SDK Vastgoed BV
Status ingenieursdiensten
Opgeleverd

Rol Aveco de Bondt

We hebben het grondonderzoek en saneringsadvies opgesteld en de ondergrondse infra en verschillende bouwconstructies ontworpen. De constructie van de appartementenblokken bestaat uit een in het werk gestorte betonnen kelderbak op een paalfundering. Daar bovenop staat een constructie van kalkzandsteen en breedplaatvloeren met wisselende overspanningsrichtingen. Bij het poortgebouw (blok P) vormt een twee bouwlagen hoge onderdoorgang met gemetselde bogen de toegang tot het plan.

Contactpersoon
Rogier Voet
sr. adviseur bouwconstructies
rvoet@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma