icon-arrow-right
HomeProjecten Coördinatie Kabels en Leidingen vernieuwing Amstelveenlijn

Coördinatie Kabels en Leidingen vernieuwing Amstelveenlijn

In opdracht van Vervoerregio Amsterdam wordt de Amstelveenlijn - de voormalige sneltram 51 - vernieuwd. Metro en Tram van de gemeente Amsterdam begeleidt de uitvoering. Hoofdaannemer is VITAL, een samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS.

 

Over het project

Tot maart 2019 was lijn 51 een begrip in Amsterdam en Amstelveen. Maar de sneltrams waren vaak overvol, verouderd, reden niet vaak genoeg en waren gevoelig voor storingen. Ook was de verkeersveiligheid rondom de lijn niet optimaal. De sneltramverbinding wordt nu omgebouwd naar een veilige, snelle en betrouwbare tramverbinding tussen Westwijk en station Amsterdam Zuid. De werkzaamheden zijn nu, anno 2020, in volle gang. De oplevering van de vernieuwde Amstelveenlijn (lijn 25) wordt verwacht eind 2021.

Rol Aveco de Bondt

Vanaf de tenderfase en na gunning, zijn we betrokken bij dit project. Vanuit de basis heeft Aveco de Bondt de volledige coördinatie Kabels en Leidingen opgepakt, met als doel grip te houden op de integrale ontwerpen, afstemmingen, uitvoering en de functionele instandhouding van de Kabels en Leidingen tijdens de realisatiefase van het project.

 

Tot de verwachte oplevering van de nieuwe Amstelveenlijn blijven we betrokken bij de functionele instandhouding van de uitgevoerde aanpassingen in de Kabels en Leidingen.

 

"Aveco de Bondt heeft gedurende de tender- en ontwerpfase, op meerdere punten haar expertise inzake coördinatie Kabels en leidingen in complexe integrale projecten tot tevredenheid laten blijken. De betrokkenheid vanuit Aveco de Bondt, prettige- en nauwe samenwerking was van meerwaarde door inzet van de coördinator Kabels en Leidingen gedurende deze fases."

Ralf van Leeuwen, Ontwerpleider VITAL

Contactpersoon

Richard Molemaker Sr. Projectmanager Kabels en Leidingen Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Metro en Tram Amsterdam
 • Status ingenieursdiensten
  Lopend, tot en met eind 2021
 • Diensten
  Coördinatie Kabels en Leidingen
 • Projectcategorieën
  Infrastructuur & mobiliteit
+