icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Coördinatie Kabels en Leidingen vernieuwing Amstelveenlijn

In opdracht van Vervoerregio Amsterdam wordt de Amstelveenlijn - de voormalige sneltram 51 - vernieuwd. Metro en Tram van de gemeente Amsterdam begeleidt de uitvoering. Hoofdaannemer is VITAL, een samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS.  

Opdrachtgever
Metro en Tram Amsterdam
Status ingenieursdiensten
Lopend, tot en met eind 2021
Diensten
Coördinatie Kabels en Leidingen

Over het project

Tot maart 2019 was lijn 51 een begrip in Amsterdam en Amstelveen. Maar de sneltrams waren vaak overvol, verouderd, reden niet vaak genoeg en waren gevoelig voor storingen. Ook was de verkeersveiligheid rondom de lijn niet optimaal. De sneltramverbinding wordt nu omgebouwd naar een veilige, snelle en betrouwbare tramverbinding tussen Westwijk en station Amsterdam Zuid. De werkzaamheden zijn nu, anno 2020, in volle gang. De oplevering van de vernieuwde Amstelveenlijn (lijn 25) wordt verwacht eind 2021.

Rol Aveco de Bondt

Vanaf de tenderfase en na gunning, zijn we betrokken bij dit project. Vanuit de basis heeft Aveco de Bondt de volledige coördinatie Kabels en Leidingen opgepakt, met als doel grip te houden op de integrale ontwerpen, afstemmingen, uitvoering en de functionele instandhouding van de Kabels en Leidingen tijdens de realisatiefase van het project.

 

Tot de verwachte oplevering van de nieuwe Amstelveenlijn blijven we betrokken bij de functionele instandhouding van de uitgevoerde aanpassingen in de Kabels en Leidingen.

 

Contactpersoon
Richard Molemaker
Sr. Projectmanager Kabels en Leidingen
rmolemaker@avecodebondt.nl