icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Dijkinspectie Afsluitdijk

Dijkinspectie conform de STOWA methodiek van de Waddenzeezijde en IJsselmeerzijde van de Afsluitdijk, in opdracht van het consortium LevveL BV.

Opdrachtgever:
Levvel BV
Status:
Lopend
Markten:
Inspectie

Renovatie Afsluitdijk

De Afsluitdijk wordt compleet gerenoveerd om weer te voldoen aan de in Nederland gestelde veiligheidsnormen. Deze opdracht wordt in de vorm van een DBFM contract uitgevoerd door het consortium LevveL BV. Hierbij wordt de dijk versterkt, de bestaande spuisluizen gerenoveerd, nieuwe spuisluizen gebouwd en het grootste gemaal van Europa en twee keersluizen gebouwd. Tijdens en na de realisatie is het consortium tevens verantwoordelijk voor 25 jaar onderhoud aan het areaal.

Rol Aveco de Bondt

Onderdeel van het contract met Rijkswaterstaat is het 3 keer per jaar uitvoeren van een dijkinspectie conform de STOWA methodiek om er zeker van te zijn dat de dijk aan de veiligheidseisen voldoet. Aveco de Bondt voert deze inspectie uit in opdracht van LevveL BV. Dit betekent dat er in totaal 150 km aan (delen van de) dijk moet worden afgelopen om de schades op te nemen en te rapporteren.

Contactpersonen
Luc Ponsioen
Adviseur Water
lponsioen@avecodebondt.nl
Niek Evers
Adviseur Waterveiligheid
nevers@avecodebondt.nl