icon-arrow-right
HomeProjecten Dijkinspectie Afsluitdijk

Dijkinspectie Afsluitdijk

Den Oever

Dijkinspectie conform de STOWA methodiek van de Waddenzeezijde en IJsselmeerzijde van de Afsluitdijk, in opdracht van het consortium LevveL BV.

De Afsluitdijk wordt compleet gerenoveerd om weer te voldoen aan de in Nederland gestelde veiligheidsnormen. Deze opdracht wordt in de vorm van een DBFM contract uitgevoerd door het consortium LevveL BV. Hierbij wordt de dijk versterkt, de bestaande spuisluizen gerenoveerd, nieuwe spuisluizen gebouwd en het grootste gemaal van Europa en twee keersluizen gebouwd. Tijdens en na de realisatie is het consortium tevens verantwoordelijk voor 25 jaar onderhoud aan het areaal.

Rol Aveco de Bondt

Onderdeel van het contract met Rijkswaterstaat is het 3 keer per jaar uitvoeren van een dijkinspectie conform de STOWA methodiek om er zeker van te zijn dat de dijk aan de veiligheidseisen voldoet. Aveco de Bondt voert deze inspectie uit in opdracht van LevveL BV. Dit betekent dat er in totaal 150 km aan (delen van de) dijk moet worden afgelopen om de schades op te nemen en te rapporteren.

Contactpersonen

Luc Ponsioen Adviseur Water Neem contact op

Niek Evers Adviseur Waterveiligheid Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever:
  Levvel BV
 • Status:
  Lopend
 • Markten:
  Inspectie
 • Projectcategorieën
  Water

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+