icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Distributiecentrum Lidl

In opdracht van TOP installatiegroep en ABBS brandbeveiliging heeft Aveco de Bondt de totale werktuigbouwkundige-, ventilatie-, sanitaire- en sprinklerinstallaties gemodelleerd. Dit in combinatie met de engineering voor de nieuwbouw van het distributiecentrum (circa 55.000 m2) van Lidl te Oosterhout (Gld). Het doel van het model is het kunnen produceren van uitvoeringstekeningen en uiteindelijk de revisie.

Opdrachtgever(s)
Top Installatiegroep & ABBS brandbeveiliging
Markt
Gebouwen
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

Naast modelleerwerkzaamheden heeft Aveco de Bondt in de beginfase van het project een belangrijke bijdrage geleverd aan de BIM-Coördinatie van de overige installaties in het gebouw. Met behulp van de Solibri Model Checker zijn de installaties op elkaar afgestemd. Rioleringen zijn op afschot gemodelleerd. Leidingberekeningen zijn geïntegreerd in het model, waarmee wordt gezorgd voor consistente informatie. Via het IFC-model zijn de assetlijsten voor het onderhoud en beheer uit het model te halen. Tevens zijn de benodigde plattegronden en doorsnedes als consistente informatie gegenereerd. De modellen zijn voorzien van de NL-SfB codering en opgebouwd conform ILS.

Contactpersoon
Ruud Jehee
Senior Adviseur /projectmanager
rjehee@avecodebondt.nl