icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Constructief ontwerp DPD Eindhoven

Door Systabo en Stam & De Koning Bouw werden we gevraagd om de constructie van een nieuw hoofdkantoor met hal voor DPD Nederland te realiseren. Een hal waar dagelijks circa 400.000 pakketten gesorteerd worden.

Opdrachtgever
Systabo / Stam & De Koning Bouw
Onze dienst
Ontwerp hoofddraagconstructies

Een constructief ontwerp

Een belangrijke eis van de constructie was dan ook dat het de gebruiksfunctie van het gebouw niet in de weg mocht staan. We werkten een constructief ontwerp uit voor het gehele gebouw. Ook modelleerden we de kantoorruimtes en het entreegebouw. Verder voerden we de controle uit van de modellen van de hal. De terreininrichting is door de afdeling Infra uitgewerkt. 

Resultaat en samenwerking

In de eerste bouwfase werd 33.000 m2 bruto vloeroppervlakte (BVO) gerealiseerd, en in de tweede bouwfase nog eens 15.000 m2. Plus een entreegebouw en parkeergarage. De kantoren zijn gebouwd in prefab beton, de hal in staal en de mezzanine vloer wordt ondersteund door de hoofddraagconstructie van de hal.

Een mooi project dat we met een hoge tijdsdruk hebben gerealiseerd. Mede dankzij een fijne integrale samenwerking met Systabo, Stam & De Koning Bouw, DPD en verschillende leveranciers van onder andere de sorteerinstallatie en materialen.

Meer weten over dit project?

Voor meer informatie neem contact op met Senior Adviseur John Doensen: jdoensen@avecodebondt.nl 

 

Contactpersoon
John Doensen
Senior Adviseur
jdoensen@avecodebondt.nl