icon-arrow-right
HomeProjecten Fokker 7 Schiphol- Oost

Fokker 7 Schiphol- Oost

Fokker 7 is het eerste logistieke C2C-gebouw ter wereld. Het bestaat uit een logistieke hal met twee verdiepingen die volledig flexibel kunnen worden ingedeeld. Door de modulaire bouwwijze is het pand geschikt voor multi-tenant gebruik en kan het gebouw op maat van de huurder(s) worden ingericht.

Rol Aveco de Bondt

In dit project is Aveco de Bondt als hoofdconstructeur opgetreden. De toepassing van de Cradle-to-Cradle-filosofie met als belangrijk kenmerk design for disassembly maakte dit project bijzonder. Design for disassembly betekent dat de constructie zo is opgezet dat deze compleet demontabel is. De constructieve opzet van de hal is verder relatief eenvoudig en gangbaar, maar (droge) bouwmethodiek en toepassing van courante handelsprofielen garanderen dat het constructiestaal in een mogelijk volgend 'leven' is her te gebruiken voor meerdere doeleinden.

Dit project heeft in oktober 2016 de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal gewonnen.

De staalconstructie, dak- en wandbeplating alsmede de technische installaties zijn zo ontworpen dat alles compleet demontabel is. Daardoor is anders omgegaan met de dimensionering, het gewicht van de constructieve elementen, de staalverbindingen (gebout), de lasverbindingen (geminimaliseerd) en de dak- en gevelbeplating (geschroefd in plaats van geschoten).

Lees ook: Artikel Bouwwereld

Contactpersoon

Ivo Lohuis sr. adviseur bouwconstructies Neem contact op

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+