icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Fokker 7 Schiphol- Oost

Fokker 7 is het eerste logistieke C2C-gebouw ter wereld. Het bestaat uit een logistieke hal met twee verdiepingen die volledig flexibel kunnen worden ingedeeld. Door de modulaire bouwwijze is het pand geschikt voor multi-tenant gebruik en kan het gebouw op maat van de huurder(s) worden ingericht.

Opdrachtgever
Systabo Turn-Key Bouw
Periode
December 2014-januari 2016
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

In dit project is Aveco de Bondt als hoofdconstructeur opgetreden. De toepassing van de Cradle-to-Cradle-filosofie met als belangrijk kenmerk design for disassembly maakte dit project bijzonder. Design for disassembly betekent dat de constructie zo is opgezet dat deze compleet demontabel is. De constructieve opzet van de hal is verder relatief eenvoudig en gangbaar, maar (droge) bouwmethodiek en toepassing van courante handelsprofielen garanderen dat het constructiestaal in een mogelijk volgend 'leven' is her te gebruiken voor meerdere doeleinden.

Dit project heeft in oktober 2016 de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal gewonnen.

Technische installaties

De staalconstructie, dak- en wandbeplating alsmede de technische installaties zijn zo ontworpen dat alles compleet demontabel is. Daardoor is anders omgegaan met de dimensionering, het gewicht van de constructieve elementen, de staalverbindingen (gebout), de lasverbindingen (geminimaliseerd) en de dak- en gevelbeplating (geschroefd in plaats van geschoten).

Lees ook: Artikel Bouwwereld

Contactpersoon
Ivo Lohuis
sr. adviseur bouwconstructies
ilohuis@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma