icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gerechtsgebouw Breda

Breda krijgt een nieuw gerechtsgebouw dat in 2018 haar deuren opent. Het wordt een aansprekend, eigentijds gebouw voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties: de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. Gezag wekkend, toegankelijk en veilig. Drie organisaties onder één dak, goed bereikbaar voor de burger en de medewerkers, met uitnodigende faciliteiten zoals spreekkamers, overlegplekken en een koffiecorner.

Opdrachtgever
InBalans
Status
Lopend

DBFMO-contract

Het delen van een gebouw en faciliteiten zoals de portier, beveiliging, vergaderfaciliteiten en catering levert synergievoordelen op. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht. Na een centrale entree met een aantal gezamenlijke faciliteiten hebben de drie organisaties ook ieder hun eigen publieksruimtes. De totale oppervlakte van het te realiseren gerechtsgebouw bedraagt circa  33.000 m² bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting. Er wordt een parkeergarage voorzien van circa 8.000 m².

 

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft InBalans de opdracht gegeven, middels een DBFMO-contract. InBalans is 30 jaar verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van het nieuwe gebouw, alsook de facilitaire dienstverlening. Binnen deze contractvorm is het van belang dat  intensief wordt samengewerkt tussen de verschillende disciplines (bouwkundig, installatie technisch, exploitatie technisch en proces technisch) en tussen de verschillende fasen (ontwerp, uitvoering, onderhoud en operationeel).

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt biedt InBalans integrale oplossingen door kennis en kunde van integrale projecten maximaal in te zetten. Wij toetsen voor InBalans het ontwerp op de geldende parkeernormen (NEN 2443), stellen optimalisaties voor, en dragen zorg voor het implementeren en organiseren van systems engineering en risicomanagement op het project.  Essentiele processen om een functioneel programma van eisen te begeleiding richting een gebouw dat voldoet aan de gestelde eisen.

 

Later in het proces is ook de opdracht voor de prefab engineering van het bouwwerk gekomen. Als deelconstructeur verzorgt Aveco de Bondt de berekeningen, modellen en tekeningen van alle prefab betonnen wanden, kolommen en liggers. Ook de onderlinge aansluitingen van de elementen  en de aansluitingen op andere constructies worden tot in detail berekend en gemodelleerd. Op deze wijze wordt het consortium InBalans verzekerd van een optimale inpassing van de prefab betonnen elementen in zowel de constructie als het bouwproces.

Contactpersoon
Sierk de Groot
Business Unit Manager - Gebouwen
sdegroot@avecodebondt.nl