icon-arrow-right
HomeProjecten Herbestemming Broerenstraat

Herbestemming Broerenstraat

Arnhem

Het voormalige gemeentekantoor aan de Broerenstraat te Arnhem wordt getransformeerd tot aantrekkelijke appartementen in het centrum van de stad. Het gebouw uit 1960, bestaat uit een staalconstructie van 2 verdiepingen op poten. Dit worden 4 verdiepingen met woningen.

Rol van Aveco de Bondt

Aveco de Bondt (Eindhoven) is hoofdconstructeur van dit project en ontwerp de nieuwe staalconstructie voor de bovenbouw. Daarnaast wordt de bestaande onderbouw (stalen portalen en betonnen kelderbak en fundering op staal) gecontroleerd op de draagkracht bij de nieuwe belasting uit de optopping.

 

De uitdaging van het project is om de optopping zo licht mogelijk uit te voeren, maar wel zo dat er voldaan wordt aan de huidige eisen van een nieuwbouw appartementencomplex. Architect is V8 Architecten en installateur is Kompas 360. Colliers International verzorgt het projectmanagement.

 

Tevens heeft Aveco de Bondt geadviseerd op het gebied van Bouwfysica, Geluid en BrandveiligheidDe bouwfysische uitdaging bestaat uit de grote hoeveelheid glas in combinatie met de verwachte BENG-eisen.

Contactpersoon

Roald Damoiseaux Adviseur Neem contact op

Feiten & cijfers

+