icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Herontwikkeling Beaufortplein

In het centrum van Markelo wordt aan het Burgemeester Beaufortplein een locatie herontwikkeld. De huidige leegstaande bedrijfspanden maken plaatst voor de realisatie van maximaal 17 (zorg)appartementen.

Opdrachtgever
Gemeente Hof van Twente
Markt
Ruimtelijke ontwikkeling
Status
Afgerond

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt heeft voor deze binnenstedelijke herontwikkeling in opdracht van Gemeente Hof van Twente het bestemmingsplan opgesteld. Om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken is de bestemming van de ontwikkellocatie gewijzigd van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’.

(Zorg)appartementen

Het plan omvat in eerste instantie realisatie van 17 zorgappartementen met de bijbehorende ruimten voor (zorg)ondersteunende activiteiten. Het bestemmingsplan maakt echter ook reguliere appartementen mogelijk. Om deze reden worden de appartementen bestemd als 'Wonen' waar middels de aanduiding 'zorg' ook zorgwoningen en ondersteunende voorzieningen zijn toegestaan.

Naast het opstellen van het bestemmingsplan heeft Aveco de Bondt een aantal benodigde onderzoeken verzorgd, waaronder:

  • Onderzoek naar asbest in de grond 
  • Verkennend bodemonderzoek
  • Verkennend natuuronderzoek (flora en fauna)
Contactpersoon
Jeroen Hendriks
Sr. adviseur
jhendriks@avecodebondt.nl