icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Herontwikkeling Food Center Amsterdam

Het Food Center Amsterdam (FCA) aan de Jan van Galenstraat is sinds 1934 de groothandelsmarkt die winkels, hotels en restaurants in Amsterdam en omgeving voorziet van verse vis, vlees, groente en fruit en overig voedsel. De komende jaren wordt het 23 ha grote terrein herontwikkeld. De bedrijven worden binnen de terreingrenzen verplaatst en aan de noordkant geconcentreerd. Hierdoor komt aan de Jan van Galenstraat ruimte voor de ontwikkeling van 1.600 woningen.

Opdrachtgever
Marktkwartier CV
Markt
Gebouwen
Status
Lopend
amsterdam-foodcenter

Aveco de Bondt als hoofdconstructeur

Aveco de Bondt verzorgt in de rol van hoofdconstructeur de uitwerking van de hoofddraagconstructie van de (circa) 850 woongebouwen (96.000 m2) en onderliggende parkeerkelder. Naast het advies voor de hoofddraagconstructie en indeling van de parkeergarage zijn er verschillende disciplines en vestigingen bij dit project betrokken. Onder andere advisering op het gebied van bodem, water, kabels & leidingen, omgevingsvergunning, ecologie, infrastructuur, bouwfysische en akoestische aspecten en de brandveiligheid.

herontwikkeling-foodcenter-amsterdam

Projectgrootte

De grootte van het project was één van de uitdagingen. Om vanaf de beginfase te kunnen sturen in repetitie van bouwmethodiek en detailleringen hebben we als ontwerpteam een projectdefinitie gemaakt. Dit hebben we gedaan in beeld en woord, welke als uitgangspunt diende voor het bouwkundig ontwerp.

foodcenter-amsterdam