icon-arrow-right
HomeProjecten Herontwikkeling Food Center Amsterdam

Herontwikkeling Food Center Amsterdam

Het Food Center Amsterdam (FCA) aan de Jan van Galenstraat is sinds 1934 de groothandelsmarkt die winkels, hotels en  restaurants in Amsterdam en omgeving voorziet van verse vis, vlees, groente en fruit en overig voedsel. De komende jaren wordt het 23 ha grote terrein herontwikkeld. De bedrijven worden binnen de terreingrenzen verplaatst en aan de noordkant geconcentreerd. Hierdoor komt aan de Jan van Galenstraat ruimte voor de ontwikkeling van 1.600 woningen.

Aveco de Bondt als hoofdconstructeur

Aveco de Bondt verzorgt in de rol van hoofdconstructeur de uitwerking van de hoofddraagconstructie van de (circa) 850 woongebouwen (96.000 m2) en onderliggende parkeerkelder. Naast het advies voor de hoofddraagconstructie en indeling van de parkeergarage zijn er verschillende disciplines en vestigingen bij dit project betrokken. Onder andere advisering op het gebied van bodem, water, kabels & leidingen, omgevingsvergunning, ecologie, infrastructuur, bouwfysische en akoestische aspecten en de brandveiligheid.

Projectgrootte

De grootte van het project was één van de uitdagingen. Om vanaf de beginfase te kunnen sturen in repetitie van bouwmethodiek en detailleringen hebben we als ontwerpteam een projectdefinitie gemaakt. Dit hebben we gedaan in beeld en woord, welke als uitgangspunt diende voor het bouwkundig ontwerp.

Contactpersoon

Rogier Voet Senior adviseur Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Marktkwartier CV
 • Markt
  Gebouwen
 • Status
  Lopend
 • Diensten
  Hoofdconstructeur
 • Projectcategorieën
  Gebouwen
+