icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Maaswaard 95 studio's Venlo

In Venlo wordt naast het stadskantoor een 10-laags woongebouw met 95 studio's gerealiseerd. Het gebouw staat op een in het werk gestorte fundering op palen. Vanaf de 1e verdieping is het een volledig droog gestapeld prefab casco met een niet-dragende gevel van glas en zonnepanelen. Een uniek project met een hoge mate van circulariteit.

Opdrachtgever
Janssen de Jong Bouw Zuid
Markt
Gebouwen
Status
Lopend
Diensten
Hoofdconstructeur, deelconstructeur, BIM
Plot 3D-Maaswaard-Venlo.jpg

Ontwerpend en coördinerend hoofdconstructeur

Aveco de Bondt bekleedde in dit project de rol van hoofdconstructeur (zowel ontwerpend als coördinerend) en deelconstructeur voor de berekening van de koppelingen tussen de prefab cascodelen, de stalen balkons en dakopbouw.

Volledige droogstapeling prefab casco

Het unieke aan dit project is dat het prefab casco volledig droog gestapeld wordt. Door zelfs al vloerverwarming in de prefab platen mee te nemen, zijn er alleen naden afgestort op de bouwplaats. Om toch voldoende constructieve samenhang te realiseren is er intensief samengewerkt met Geelen Beton om alle krachten door de diverse elementen te leiden en aan elkaar te koppelen.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT? VRAAG HET ROALD!
Roald Damoiseaux
Senior Adviseur Bouw
rdamoiseaux@avecodebondt.nl