icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nieuwbouw Eosta, Waddinxveen

Eosta te Waddinxveen heeft een kantoor en hal laten ontwikkelen, waarin handel wordt gedreven in (sub) tropische vruchten en groenten. Deze vruchten en groenten worden in de hal verwerkt en geschikt gemaakt voor de afnemers zoals supermarkten.

Opdrachtgever
Ontwikkelingsmaatschappij De Glasparel & VolkerWessels Vastgoed

Onze werkzaamheden

Aveco de Bondt heeft als integraal adviseur voor Ontwikkelingsmaatschappij De Glasparel & VolkerWessels Vastgoed opgetreden op de disciplines constructie , bouwfysica en als toetsend adviseur voor installaties. Daarbij zijn er controlerondes uitgevoerd op de bouwlocatie en is procesmatig sturing gegeven aan de realisatie. Tenslotte zijn opleveringscontroles uitgevoerd.

Onze aanpak

  • Voor installaties hebben wij een commissioningboek opgesteld, waarbij alle prestaties per ruimte en per systeem voor de installaties zijn vastgesteld. De stukken van de ontwerpende installateur zijn hieraan getoetst. Daarnaast heeft er daarop een financiële toetsing plaatsgevonden.
  • Voor brandveiligheid hebben wij conform de NEN6060 geadviseerd op artikel 1.3 van het bouwbesluit voor een gelijkwaardigheid van grote brandcompartimenten. Daarnaast hebben wij het gehele brandbeveiligingsconcept geschreven.
  • Voor het onderdeel bouwfysica hebben wij een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar BREEAM. Verder hebben wij voor dit project de daglicht berekend. EPC en de ventilatie berekend en hebben we het energielabel gedaan.
Een van de grootste uitdagingen was om de gewenste temperatuur constant te krijgen.
Nieuwbouw Eosta, Waddinxveen_1.jpg

Het resultaat

Het bedrijf kenmerkt zich door een hoge duurzaamheidambitie. De hal wordt standaard op een temperatuur van circa 11°C gehouden. Het dak is compleet voorzien van PV panelen.

Meer weten over dit project? Vraag het Ruud!
Ruud Jehee
Senior Adviseur
rjehee@avecodebondt.nl