HomeProjecten Nieuwbouw Graafschapcollege

Nieuwbouw Graafschapcollege

Doetinchem

Het door Cepezed architecten ontworpen plan omvat de nieuwbouw van een 3-laags gebouw met daaronder een kelder, gelegen onder ca. het halve gebouw. Het gebouw kenmerkt zich door 2 symmetrische helften die worden gescheiden door een centrale vide. In deze vide bevindt zich een trap die de verschillende vloerniveaus met elkaar verbindt. De kelder dient als fietsenstalling en kleedruimte.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt heeft een deels uitgewerkt ontwerp overgenomen en waar mogelijk geoptimaliseerd. Daarnaast heeft Aveco de Bondt gefunctioneerd als hoofdconstructeur en als deelconstructeur voor de staal-beton verbindingen.

 

Het betreft een kolommenstructuur zijnde stalen kolommen + stalen balken waarop de kanaalplaten afdragen (met constructieve druklaag). De kanaalplaten zijn uit elkaar gelegd. De installaties zijn in de vloerhoogte geplaatst, waardoor minder hoogte noodzakelijk is.


Tevens heeft Aveco de Bondt geadviseerd op het gebied van Bouwfysica en Geluid. Aandachtspunten hierin waren het gevelontwerp in relatie tot het daglicht in de lokalen en de akoestiek van het centrale atrium.

Contactpersoon

Sierk de Groot Senior adviseur Neem contact op

Feiten & cijfers

+