icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nieuwbouw Hofbadtoren , Den Haag

Een duurzame aanwinst voor Den Haag! In Ypenburg worden met de Hofbadtoren in totaal 162 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd, in verschillende prijsklassen en woningtypen. Als een U-vormig bouwblok sluit de Hofbadtoren naadloos aan op het bestaande Hofbad in de wijk Ypenburg. Zo ontstaat er een ruim en open binnenhof.

Opdrachtgever
Loostad, Wessels Zeist en Ufkes Apeldoorn

Onze werkzaamheden

In opdracht van Loostad, Wessels Zeist en Ufkes Apeldoorn was Aveco de Bondt hoofdconstructeur van dit project en daarnaast ook verantwoordelijk voor de totale engineering, uitwerking van het in het werk gestorte beton, prefab betonwanden, prefab betonnen galerijplate en staaltekeningen. Naast constructief advies hebben we ook bouwfysisch- en brandveiligheidsadvies verleend.

 

hofdbadtoren-denhaag-nieuwbouw

Onze aanpak

  • Voor het onderdeel bouwfysica hebben we een EPC berekening gemaakt. We hebben daglicht bepaald middels het software programma dialux, de thermische schil bepaald en hierover geadviseerd.
  • Voor brandveiligheid hebben wij het bouwplan getoetst en een brandveiligheidsconcept geschreven. Daarnaast hebben wij de gevel laten certificeren op basis van de nieuwe richtlijnen. Daarin hebben wij aangetoond dat het losse binnenblad samen met het losse buitenblad als geheel voldoet aan de juiste brandklasse.
  • Voor geluid zijn we in de ontwerpfase begonnen met geluidwering van de gevel. Daarna hebben we interne geluidwering getoetst op lucht en contact met geluid en aansluitend de installatie beoordeeld. Daarna hebben we alles nagemeten.
  • Voor constructies waren we verantwoordelijk voor de totale engineering, uitwerking van het in het werk gestorte beton, prefab betonwanden, prefab betonnen galerijplaten en de staaltekeningen.

 

Een van de grootste uitdagingen was natuurlijk de hoogte van het gebouw en dit samen laten komen met de omgeving en omgevingsgeluiden. Daarnaast het laten certificeren van de gevel in samenwerking met TNO.
Rogier Voet, Senior Adviseur
hofbadtoren-denhaag

Praktische toepassing

Gezien de complexiteit van het object heeft onze advisering duidelijke meerwaarde geleverd, aangezien wij als inhoud-deskundige goed konden inspelen op de vraag van de opdrachtgever en dit wisten te vertalen naar een praktische toepassing.

Meer weten over dit project? Vraag het Rogier!
Rogier Voet
Senior Adviseur
rvoet@avecodebondt.nl