icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nieuwbouw OBS De Zandplaat 't Zandt

In eerste instantie was het de bedoeling om OBS De Zandplaat bouwkundig te gaan versterken, maar de indeling van het gebouw kan dan niet veranderd worden en het bestaande schoolgebouw van OBS De Zandplaat was niet aardbevingsbestendig. Daarmee zou het gebouw niet flexibel en klaar voor het toekomstige onderwijs zijn. Om klaar te zijn voor de toekomst werd het bestaande schoolgebouw gesloopt en werd er een nieuw aardbevingsbestendig schoolgebouw gerealiseerd in het huisvestingssysteem van De Groot Vroomshoop (prefab elementen).

Opdrachtgever
De Groot Vroomshoop
Markten
Gebouwen
Status
Afgerond
Diensten
Hoofddraagconstructies, deelconstructies
OBS-Hertak-beton.jpg

Statisch en seismische situatie

De basisschool staat in 't Zandt, een dorp vlakbij Loppersum en ligt dus in het Groningse aardbevingsgebied. Aveco de Bondt was verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp en de uitwerking tot op detailniveau (van voorontwerp tot en met de uitvoering), zowel in de statische als seismische situatie. Mede op basis van het constructieve advies en de gemaakte keuzes is het werk gegund aan de opdrachtgever.

OBS-binnenzijde-plenum-boxen.jpg

Aardbevingsbestending bouwen

Het ontwerp heeft als voorbeeld gediend voor de folder 'Morgen naar een veilige school'. Kenmerkend voor het project zijn de toepassing van een Hectar fundering/vloerplaat in combinatie met de lichte houten bovenbouw. We werkten samen met Noordeloos Architecten en Giezen Project- en Bouwmanagement.

MEER WETEN OVER DIT PROJECT? VRAAG HET JEROEN!
Jeroen ter Steege
Senior Adviseur
jtsteege@avecodebondt.nl