icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Projectaanpak verplicht afkoppelen in Laren

De gemeente Laren heeft als ambitie gesteld dat perceeleigenaren van 2016 tot 2020 verplicht hun dakvlakken afkoppelen van het gemengde stelsel. Hierbij was de medewerking nodig van veel inwoners en dat maakt het een bijzondere uitdaging. Wij hebben een projectaanpak bedacht om deze afkoppelambitie te realiseren.

Opdrachtgever
Gemeente Laren

Aandeel perceeleigenaren

Bij heftige buien zoals op 28 juli 2014 kan de riolering het water niet afvoeren en ontstaat wateroverlast, met name in het centrum van Laren. Om dit te verbeteren heeft de Gemeenteraad gekozen voor een scenario waarbij zowel de gemeente als de perceeleigenaren hun aandeel moeten leveren in het voorkomen van wateroverlast.

verplicht-afkoppelen-in-laren-foto-gemeente-laren-o.jpg

Afkoppelen op eigen terrein

Omdat de maatregelen van de gemeente op zichzelf onvoldoende effect hebben wanneer het regenwater van perceeleigenaren ook in het riool terecht komt, wordt ingezet op het verplicht afkoppelen en bergen van hemelwater op eigen terrein door perceeleigenaren.

Wij hebben een projectaanpak bedacht om deze afkoppelambitie te realiseren en zijn daarvoor projectleider.

Meer weten over dit project? Vraag het Hoi-Man!
ing. Hoi-Man Hau
Senior Adviseur Water en Klimaat
hhau@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma