icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Renovatie 19 poldergemalen

In opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland voeren wij alle contractvoorbereidingen uit voor 19 verschillende gemalen. De poldergemalen worden in verschillende contracten en contractvormen aanbesteed. Daarnaast hebben wij op verschillende plaatsen rekening gehouden met zowel eenzijdige als tweezijdige vismigratie.

Opdrachtgever
Hoogheemraadschap van Rijnland
Status
Lopend (vanaf 2019)
Locatie
Leiden en omgeving

Onze werkzaamheden

Voor alle gemalen hebben wij pompselecties gemaakt om basis van leidingweerstand berekeningen. Afhankelijk het formaat van de pompen en overige randvoorwaarden hebben wij gekeken of de bestaande pompkelders gehandhaafd konden blijven. Waar nodig hebben we nieuwe kelders ontworpen. Het resultaat is beschreven in een integrale ontwerpnotitie per aanbestedingscontract, waarin de keuzes op het gebied van Civiel, WTB en E, I en PA zijn onderbouwd. Vervolgens hebben wij de aanbestedingsdocumenten opgesteld.

Onze aanpak

Per gemaal bespreken wij de klanteneisen besproken en leggen die vast in onze Relatics omgeving (Qontrol). Bij het opleveren van de integrale ontwerpnotities stellen wij steeds een validatierapport op. Na goedkeuring van de notitie en validatie stellen wij de aanbestedingsdocumenten op.

"In onze aanpak focussen wij op een realistische planning die te halen is door als partner samen met de opdrachtgever het proces goed in te richten."
Dirk-Jan Staman, Senior projectmanager

Digitale koffiemomentjes en updates

Het initiële plan was dat wij 2 dagen in de week bij het hoogheemraadschap zouden gaan werken. Een maand na de gunning werd Nederland overvallen door Covid-19 en hebben wij volledig op afstand en middels wekelijkse digitale koffiemomentjes de klant bijgepraat over de voortgang.

Resultaat

2 RAW-bestekken, 3 UAV-gc contracten, SSK- en directie ramingen

Meer weten over dit project? Vraag het Dirk-Jan!
Dirk-Jan Staman
Senior projectmanager
djstaman@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma