icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Sluis Havenkwartier - Blauwe As

Het Havenkwartier in Assen wordt in de toekomst een plek waar van alles te beleven is, compleet met horeca en culturele voorzieningen. Water staat centraal in en rond de Havenkade. Herstel van de vaarroute door het Kanaal (Blauwe As) maakt het mogelijk om met de boot zo richting stad te varen.

Opdrachtgever
Van Hattum en Blankevoort
Status
Lopend

Van Hattum en Blankevoort is verantwoordelijk voor de aanleg van de tweede sluis van de Blauwe As, het laatste grote onderdeel van de nieuwe recreatieve vaarroute over het Kanaal. De nieuwe sluis vormt straks de entree van Assen voor de pleziervaart en overbrugt een hoogte van ongeveer 2,50 meter. Ook krijgt de sluis een oversteek van maximaal 7,5 meter breed voor wandelaars en in- en uitstapplekken voor kanovaarders.
Naast de bouw van de sluis zelf worden ook de oevervoorzieningen, de hemelwaterafvoer riolering en de afvoer bergbezinkbassin aangepast i.v.m. hogere waterstand in de Havenkom. Havenkade zuid wordt opnieuw ingericht met een voetpad langs waterkant en langs de Noordkade komt een voetpad richting van Hobokenstraat.

Rol Aveco de Bondt

Aveco de Bondt is verantwoordelijk voor het definitief- en uitvoeringsontwerp van de havenkade. Wij maken berekeningen, tekeningen en een bestek voor de wegverharding, bodem en waterhuishouding. Belangrijk onderdeel in deze opdracht is het afstemmen van de talrijke raakvlakken die bestaan met de omgeving. Bijzonder aan onze werkzaamheden is dat er binnen het UAV-gc-contract een RAW-bestek is opgesteld voor het GWW-deel, zodat onze opdrachtgever deze meervoudig onderhands kon aanbesteden. Aveco de Bondt heeft hiervoor de eisen uit het UAV-gc-contract vertaald naar de RAW-systematiek.

Contactpersoon
Berny Kok
sr. projectmanager
bkok@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma