icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Spoorzone Strijp-S

Spoorzone Strijp-S bestaat uit een drietal appartementengebouwen en een parkeergarage. Blok 61 en 63 zijn door Aveco de Bondt constructief ontworpen en uitgewerkt. Tevens heeft Aveco de Bondt de infrastructuur van en naar het hele project ontworpen.

Opdrachtgever
Stam + De Koning B.V.
Status
Lopend

Constructieve opzet

De U-vormige appartementengebouwen blok 61 en 63 zijn door twee verschillende architecten ontworpen, maar de constructieve opzet is vergelijkbaar. In hoofdzaak bestaat de constructie uit kalkzandstenen bouwmuren met (voorgespannen) breedplaatvloeren, gefundeerd op een in het werk gestort betonnen balkrooster op mortelschroefpalen.

De galerijen aan de binnenkant bestaan uit een geheel gedilateerde staalconstructie met prefab betonnen galerijplaten en een vrijstaande liftkoker.

Stalen balkons

Aan de straatzijde bevinden zich in beide blokken commerciële ruimtes, welke bij blok 63 vrij indeelbaar zijn gehouden door middel van in het werk gestorte wandliggers op de 1e verdieping. Bij blok 61 wordt aan de voorzijde ook een onderdoorgang gecreëerd van 2 verdiepingshoogtes, waarbij de bovenliggende 5 verdiepingen op 4 zeer slanke betonnen kolommen rusten.

Een bijzonderheid aan blok 63 zijn de stalen balkons die halverwege de hoogte tussen vloer en plafond beginnen en met een trapje bereikbaar zijn. Dankzij de tuien naar de stalen kolommen in de spouw, is de constructie van deze balkons zeer slank uitgevoerd.

Integrale samenwerking

Bij Spoorzone Strijp-S zijn veel verschillende disciplines van Aveco de Bondt betrokken geweest. Constructief Ontwerp - Bodem - Infra Ontwerp - Vergunningen - Asbest - Planologie - Waterhuishoudkundig Ontwerp - Installatie advies - 3D-scanning - AERIUS-berekening. Een mooie integrale samenwering!

Contactpersoon
Roald Damoiseaux
Adviseur
rdamoiseaux@avecodebondt.nl

Dit project valt onder ons programma