icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verkenning Windmoleninitiatief Daarle- Daarlerveen

De Regionale Energie Strategie (RES) vraagt regio’s onder andere om keuzes te maken voor de opwekking van duurzame elektriciteit. Een vijftal agrariërs in Daarle-Daarlerveen wil daarom de mogelijkheden verkennen om windmolens te realiseren op hun eigen grond.

Opdrachtgever
Vijftal agrariërs in Daarle
Status
Lopend
Diensten
Project- en procesmanagement landelijk gebied
Projectcategorieën
Ruimtelijke ontwikkeling

Coöperatie

Mogelijkheden van verkenning gebeurt niet door een externe projectontwikkelaar, maar samen als coöperatie waarbij de opbrengsten uit duurzame energieproductie binnen de gemeenschap gehouden worden. Aveco de Bondt heeft voor hen een eerste verkenning naar de mogelijkheden voor windenergie uitgevoerd.

Kansen en knelpunten windenergie

In deze verkenning zijn de kansen en knelpunten voor windenergie in Daarle en Daarlerveen in kaart gebracht met betrekking tot gemeentelijk en provinciaal beleid en procesgelden. Hiervoor is beleidsonderzoek gedaan en zijn gesprekken gevoerd met de gemeente, provincie en initiatiefnemers. Het resultaat is een overzicht van de kansen en knelpunten. Tevens is een advies uitgebracht over het vervolg. Een mooie eerste stap in de (mogelijke) realisatie van windenergie door particulieren.

Contactpersoon
Eric Kleissen
Projectmanager
ekleissen@avecodebondt.nl