icon-arrow-right
HomeProjecten Verkenning Windmoleninitiatief Daarle- Daarlerveen

Verkenning Windmoleninitiatief Daarle- Daarlerveen

De Regionale Energie Strategie (RES) vraagt regio’s onder andere om keuzes te maken voor de opwekking van duurzame elektriciteit. Een vijftal agrariërs in Daarle-Daarlerveen wil daarom de mogelijkheden verkennen om windmolens te realiseren op hun eigen grond.

Coöperatie

Mogelijkheden van verkenning gebeurt niet door een externe projectontwikkelaar, maar samen als coöperatie waarbij de opbrengsten uit duurzame energieproductie binnen de gemeenschap gehouden worden. Aveco de Bondt heeft voor hen een eerste verkenning naar de mogelijkheden voor windenergie uitgevoerd.

Kansen en knelpunten windenergie

In deze verkenning zijn de kansen en knelpunten voor windenergie in Daarle en Daarlerveen in kaart gebracht met betrekking tot gemeentelijk en provinciaal beleid en procesgelden. Hiervoor is beleidsonderzoek gedaan en zijn gesprekken gevoerd met de gemeente, provincie en initiatiefnemers. Het resultaat is een overzicht van de kansen en knelpunten. Tevens is een advies uitgebracht over het vervolg. Een mooie eerste stap in de (mogelijke) realisatie van windenergie door particulieren.

Contactpersoon

Eric Kleissen Projectmanager Neem contact op

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Vijftal agrariërs in Daarle
 • Status
  Lopend
 • Diensten
  Project- en procesmanagement landelijk gebied
 • Projectcategorieën
  Ruimtelijke ontwikkeling
 • Projectcategorieën
  Ruimtelijke ontwikkeling
+