icon-arrow-aveco icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Warmtenet Zaanstad

Aveco de Bondt heeft in opdracht van Visser & Smit Hanab het Omgevingsmanagement verzorgd voor de aanleg van circa 3 kilometer warmtetransportleidingen voor het Zaans Warmtenet. Heel Nederland gaat uiterlijk in 2050 volledig van het aardgas af. Dit betekent dat 7 Miljoen woningen en heel veel bedrijven moeten overschakelen op een andere manier van verwarmen.

Opdrachtgever
Visser & Smit Hanab b.v.
Status
Gereed 2019 (duur 1 jaar)
Diensten
Omgevingsmanagement

Zaans Warmtenet wordt gerealiseerd in een samenwerking tussen ENGIE, Bio Forte Zaanstad BV en Warmtenetwerk Zaanstad BV.De werkzaamheden van Visser & Smit Hanab betroffen de eerste fase van het warmtenet, waarbij vijf flatgebouwen zijn gekoppeld aan een nieuw gerealiseerde duurzame warmtebron, een biomassacentrale. Het plan is het netwerk in de toekomst uit te breiden met nieuwe aansluitingen, zoals woonwijken en openbare gebouwen, alsmede nieuwe warmtebronnen, zoals restwarmte vanuit de industrie.

Omgevingsmanagement Warmtetransitie Aveco de Bondt

Aveco de Bondt heeft een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze duurzame ambitie door in samenwerking  met Warmtenetwerk Zaanstad B.V. en Visser & Smit Hanab de benodigde vergunningen/meldingen en bouwcommunicatie met stakeholders (waaronder bedrijven, omwonenden, OV, hulpdiensten, gemeente, afvalophaaldienst) te verzorgen. Dit gebeurde aan de hand van een communicatiekalender. De afstemming met de stakeholders was gericht op het minimaliseren van de hinder als gevolg van de werkzaamheden. Daarnaast is invulling gegeven aan de afhandeling van klachten.

 

Als bijzonderheid hebben de omgevingsmanagers van Aveco de Bondt en Warmtenet Zaanstad B.V. een gastles verzorgd op een in de wijk gelegen basisschool.

Contactpersoon
Alex Meertens
Senior Omgevingsmanager
ameertens@avecodebondt.nl